Οι 12 συνήθειες των χαρούμενων και ευτυχισμένων ανθρώπων

Οι 12 συνήθειες των χαρούμενων και ευτυχισμένων ανθρώπων

Εσείς έχετε κάποιες από αυτές τις συνήθειες;

Την εποχή που όλοι τρέχουν πανικόβλητοι να καλύψουν υποχρεώσεις, να είναι συνεπείς στην δουλειά τους, στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, κάποια tips που θα ομορφύνουν την ζωή μας είναι πράγματι πολύ χρήσιμα.
Μήπως τώρα τελευταία σας έχει κοπεί το γέλιο; Αναζητάτε την ευτυχία αλλά αυτή δεν εμφανίζεται πουθενά; Δείτε τις 12 συνήθειες των χαρούμενων και ευτυχισμένων ανθρώπων και απλά αντιγράψτε κάποιες από αυτές.

1. Γυμναστείτε τακτικά. Είναι γνωστό ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, που οδηγούν στην ευτυχία. Γυμναστείτε σε τακτική βάση για να απελευθερωθεί ο... χυμός της ευτυχίας.


2. Αποκτήστε μια αίσθηση χαλάρωσης έστω και για 10 λεπτά. Το σύνθημα των ημερών που θέλει όλα να γίνονται εδώ και τώρα μας έχει οδηγήσει στην απόλυτη τρέλα. Ένα διαρκές άγχος χωρίς τέλος! Βρείτε 5 με 10 λεπτά την ημέρα και μην κάνετε απολύτως τίποτα. Περπατήστε στη φύση και κάντε ότι σας χαλαρώνει για να αδειάσει λίγο το μυαλό σας.


3. Ακούστε την... αλήθεια σας. Τι είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε; Τι κι αν οι άλλοι σας κοιτούν περίεργα. Αν μέσα σας κάτι σας λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη και εισπράξτε τα οφέλη μιας κίνησης που θα σας κάνει ευτυχισμένο.


4. Πάρτε το χρόνο σας. Θα πρέπει οι... μπαταρίες να επαναφορτιστούν. Κάντε διακοπές και ανανεωθείτε.


5. Αυτό που λέτε να το εννοείτε. Δεν γίνεται να λέτε όλο "ναι" για να αρέσετε σε όλους. Αν λέτε "ναι" και δεν το εννοείτε είναι σαν να λέτε "όχι" στα όνειρά σας. Δεν μπορείτε να αρέσετε σε όλους αλλά αν είστε αληθινοί με τον εαυτό σας τότε , τότε θα νιώθετε όμορφα.


6. Ξεσπάστε. Μερικές φορές, μια δυνατή κραυγή είναι αυτό που χρειάζεται. Ουρλιάξτε στο μαξιλάρι σας, κλάψτε! Ξεσπάστε, βγάλτε όλα σας συναισθήματα! Θα νιώσετε πανευτυχείς.


7. Διαλέξτε δίπλα σας ανθρώπους που σας στηρίζουν! Από τη φύση τους, οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Έχοντας δίπλα σας ανθρώπους που θέλουν να σας βλέπουν να προοδεύεται και να είστε ευτυχισμένοι, είναι το κλειδί για μια γεμάτη ζωή.


8. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας. Αναγνωρίζοντας τα καλά που σας έχουν έρθει έχετε περισσότερους λόγους για να χαμογελάτε.


9. Κοιμηθείτε αρκετά.Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα σας αναζωογονείται, αναπληρώνει και αναδομεί. Για να κρατήσει το μυαλό και το σώμα σας υγιές και λειτουργικό είναι σημαντικό ξεκουράζεστε. Βρείτε μια ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να χαλαρώνετε κάθε βράδυ.


10. Αποσυνδεθείτε απο κάθε τι τεχνολογικό. Μην τσεκάρετε όλη την ώρα το mail ή το fb αφήστε τα για λίγο όλα στην άκρη. Κάντε ένα log out δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Ίσα- ίσα που θα σας κάνει καλό.


11. Αναζητείστε την κατάλληλη ευκαιρία. Ας το παραδεχτούμε, στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα σχεδιάζουμε. Για αυτό καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα συμβαίνουν για το γενικότερο καλό και να αρπάζετε τις ευκαιρίες όταν αυτές εμφανίζονται.


12. Συνεχίστε να μαθαίνεται να ωριμάζετε. Να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Ανακαλύψτε νέους ορίζοντες και γίνετε μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.