Tips για να ξεκινάς τη μέρα σου με λιγότερο stress

Φωτεινή Δαϊλά
Tips για να ξεκινάς τη μέρα σου με λιγότερο stress

Φωτεινή Δαϊλά

Μεσημεριανός ή απογευματινός καφές με αγαπημένους φίλους, μονοήμερη εκδρομή με την οικογένεια, χαλαρό περπάτημα στο πιο κοντινό πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα, οικονομική ασφάλεια. Αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να πεις ότι είχες μια ξέγνοιαστη μέρα χωρίς σκοτούρες και καθημερινά άγχη;

Στη γεμάτη προκλήσεις εποχή μας, το άγχος είναι γνώριμος σύντροφος. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι όταν, από τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι την ώρα που πηγαίνεις για ύπνο, έχεις να ανταποκριθείς - έγκαιρα και αποτελεσματικά - σε μια μακρά λίστα υποχρεώσεων, από εταιρικά e-mails μέχρι εβδομαδιαία ψώνια για το σπίτι. Τι θα γινόταν όμως αν προσέγγιζες την κάθε μέρα διαφορετικά, με ηρεμία, λέγοντας «όχι» στο stress;

Η χαλαρή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται

Σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το 78% των Ελλήνων αναζητά τρόπους μείωσης του stress με στόχο να αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής του. Είναι εντυπωσιακό μάλιστα, πως το 69% δηλώνει ότι ανυπομονεί να ζήσει περισσότερο ενώ το 50% πιστεύει ότι έχει προετοιμαστεί ώστε να το καταφέρει.

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», λέει η γνωστή παροιμία. Οπότε, αν θέλεις να απομακρύνεις το άγχος απ’ το καθημερινό σου λεξιλόγιο, πρέπει να αναθεωρήσεις και την καθημερινή σου ρουτίνα. Και μάλιστα πριν καν σηκωθείς απ’ το κρεβάτι! Αντί να φτιάχνεις λίστες στο κεφάλι σου με όλα όσα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στη μέρα - κάτι που αυτομάτως πυροδοτεί το άγχος - δοκίμασε ν’ απολαύσεις την ησυχία που έχει το σπίτι πριν ξυπνήσουν όλοι, τον αγαπημένο σου ζεστό καφέ ή το νέο track του αγαπημένου σου καλλιτέχνη που δεν πρόλαβες ν’ ακούσεις στο ραδιόφωνο τις προάλλες.

Τα οφέλη μιας καθημερινότητας χωρίς άγχος

Μια μέρα που ξεκινά χωρίς άγχος, δεν μπορεί παρά να κάνει την ψυχολογία και την καθημερινότητά σου καλύτερη. Αρχικά, θα κοιμάσαι πιο σωστά και άρα η διάθεση και η αποδοτικότητά σου θα φτάσουν σε επίπεδα που τώρα ούτε καν φαντάζεσαι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr