Οικολογικά ρούχα από... γάλα!

Οικολογικά ρούχα από... γάλα!

Μία Γερμανίδα επιστήμονας με αγάπη για την οικολογία και τη μόδα εντυπωσίαζει με την ανακάλυψή της

Η Anke Domaske είναι μικροβιολόγος και σχεδιάστρια ρούχων. Μόλις 28 ετών έκανε κιόλας την πρώτη της μεγάλη οικολογική ανακάλυψη! Η αγάπη της για την επιστήμη, αλλά και τη μόδα ενώθηκαν και δημιούργησαν ένα ύφασμα από γάλα το οποίο είναι υπέροχο και πολυχρηστικό.

Με μία πρωτεΐνη από ξινόγαλα, την οποία επεξεργάστηκαν σε ένα εργαστήριο στη Βρέμη, εκείνη και η ομάδα της κατάφεραν να φτιάξουν ένα ανθεκτικό οικολοφικό νήμα, εκμεταλλευόμενοι γάλα που θα κατέληγε στα σκουπίδια ή στην αποχέτευση. Μια από τις κορυφαίες ιδιότητες της ίνας γάλακτος είναι ότι έχει μια μεταξωτή σύσταση και αντίθετα από το πραγματικό μετάξι, μπορεί να παραχθεί χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Το κόστος της είναι σχεδόν μιδαμινό και πλένεται άνετα χωρία να παθαίνει τίποτα. Είναι μάλιστα όπως αποδεικνύεται πιο ανθεκτική και από το μετάξι!


Η Anke Domaske πρόκειται να κάνει την πρώτη της επίδειξη με ρούχα από γάλα φέτος το καλοκαίρι, τα οποία θα κοστίζουν 150-200 ευρώ, τιμές που δεν είναι και εξωφρενικές για οικολογικά ρούχα. Η μικροβιολόγος-σχεδιάστρια θα ξεκινήσει με γυναικεία κομμάτια και στη συνέχεια σκοπεύει να ασχοληθεί και με την ανδρική κολεξιόν. Μπράβο της!

Διαβάστε ακόμη:

Μόδα από... σκουπίδια!

Η Νέα Ζηλανδία σκοπεύει να γίνει 100% ηλιακό έθνος!

Η τεράστια εκστρατεία της Greenpeace για την Αρκτική