Bad news: Το Whatsapp θα σταματήσει να λειτουργεί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Bad news: Το Whatsapp θα σταματήσει να λειτουργεί

Ένα άγχος μας κατέκλυσε...

Ψέματα δεν μας αρέσει να λέμε και γι’ αυτό δεν θα σου πούμε ούτε τώρα. Έναν πανικό τον πάθαμε, όταν διαβάσαμε πως το whatsapp θα σταματήσει να λειτουργεί στα κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια διαβάσαμε λίγο καλύτερα το κείμενο και επανήλθε η καρδιά μας στη θέση της. Τα νέα όμως δεν είναι πολύ καλά για σένα -ή για τη φίλη σου- που έχεις κάποιο αρκετά παλιό smartphone, αφού θα σταματήσει να λειτουργεί σε αυτές τις συσκευές.

Τον περσινό Φεβρουάριο είχε ανακοινωθεί, πως με το τέλος του 2016 η εφαρμογή δεν θα είναι πια συμβατή με παλαιότερες συσκευές, πράγμα που σημαίνει πως σε λίγες ημέρες θα σταματήσει να λειτουργεί σε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή θα κάνει την υπηρεσία μηνυμάτων πιο ασφαλή, επιτρέποντας στην εφαρμογή να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε χαρακτηριστικά ασφαλείας και περισσότερους τρόπους για να κρατήσεις επαφή με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν.

Η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη πια στις παρακάτω συσκευές: Nokia S40, Symbian S60, Windows Phone 7, οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με λογισμικό Android 2.1 ή 2.2, στο iPhone 3GS και σε όσες συσκευές Apple τρέχουν με iOS 6.