Η ταμπλέτα –«φωλιά» που ήρθε από το μέλλον

Η ταμπλέτα –«φωλιά» που ήρθε από το μέλλον

Ένας ιάπωνας designer παρουσίασε την πρότασή του πάνω στην αγορά των tablets, άφησε πολλούς με τα στόματα ανοιχτά και μπήκε στη λίστα των προτεινόμενων gadgets για το Fujitsu Design Award 2011. Καθόλου τυχαία, όπως θα δείτε παρακάτω.

Ένα ξεχωριστό concept πάνω στο σχέδιο της δημοφιλούς πλέον ταμπλέτας, παρουσίασε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Toru Tomiji και το όνομα αυτού «Nesting Pc Virtual Tablet», ένας συνδυασμός δηλαδή laptop και οπτικοποιημένης διεπαφής δεδομένων.

Η συσκευή αυτή, διαθέτει αυτόματο φορτιστή μπαταρίας και λειτουργία συγχρονισμού στοιχείων από τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, CD, θύρες USB, και input/output καλώδια, τα οποία μπορούν να συνδεθούν απευθείας μέσα στη συσκευή, όπου θα εμφανίζονται ως εικόνες στην οθόνη αφής για εύκολο χειρισμό και πρόσβαση. Το πρωτοποριακό αυτό σχέδιο που λειτουργεί ως «φωλιά» για όλα τα εξωτερικά παρελκόμενα που χρειάζεται ένας χρήστης, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του διαγωνισμού «A life with future computing», που διοργανώθηκε από διάσημο site για το design σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας Fujitsu.

Συν τις άλλοις, η 13 ιντσών ταμπλέτα διαθέτει μια ειδική είσοδο για κινητά τηλέφωνα. Όταν εισάγετε το κινητό σας, μια απεικόνιση του εμφανίζεται στην οθόνη, λειτουργώντας με τον ίδιο τρόπο που θα λειτουργούσε και η συσκευή, επιτρέποντας τη πραγματοποίηση κλήσεων, πληκτρολόγησης, αποστολής μηνυμάτων και άλλες.

Αν ενθουσιαστήκατε όσο εμείς και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό και τις υπόλοιπες συμμετοχές, περάστε μια βόλτα από εδώ: designaward2011.jp.fujitsu.com