Εάν κάνεις αυτό το ένα πράγμα, θα δείχνεις πιο ελκυστική στο online dating

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εάν κάνεις αυτό το ένα πράγμα, θα δείχνεις πιο ελκυστική στο online dating

Τι έδειξαν οι έρευνες;

Αν υπάρχει ένα πράγμα, το οποίο έχει αλλάξει υπερβολικά τα τελευταία χρόνια και θα αλλάζει ακόμη περισσότερο όσο αυτά παιρνούν, δεν είναι άλλο από τις διαπροσωπικές σχέσεις, είτε είναι φιλικές, είτε ερωτικές. Εν έτη 2017 οι πιθανότητες να γνωρίσεις κάποιον έξω από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σου είναι ελάχιστες.

Πλέον στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, η πρώτη επαφή γίνεται πάντα μέσα από τα social media και εκεί προσπαθείς πάντα να δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να δει φωτογραφίες σου, ένα σύντομο βιογραφικό και κάποια από τα ενδιαφέροντα σου.

Εάν όμως θέλεις να δείχνεις πιο ελκυστική στο online dating, τότε πρέπει να κάνεις το παρακάτω πράγμα. Μία καινούργια έρευνα διαπίστωσε πως οι άλλοι άνθρωποι στην πραγματικότητα, είναι καλύτεροι στο να διαλέγουν φωτογραφία προφίλ για σένα, απ’ ότι εσύ η ίδια για τον εαυτό σου. Η έρευνα διεξήχθη σε 102 μαθητές, οι οποίοι κλήθηκαν να διαλέξουν δύο από δώδεκα πιθανές φωτογραφίες τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για προφίλ στα social media τους.

Αφού το έκαναν αυτό για τον εαυτό τους, στη συνέχεια έκαναν ξανά την ίδια διαδικασία για άλλα άτομα που είχαν συμμετάσχει πιο πριν στην ίδια έρευνα. Τότε, οι ερευνητές μπήκαν στο Internet για να δουν πως οι ξένοι άνθρωποι εξέλαβαν αυτές τις φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

Οι φωτογραφίες που δεν επιλέχθηκαν από τα ίδια τα άτομα (για τον εαυτό τους) θεωρήθηκαν πιο ελκυστικές ή επαγγελματικές από εκείνες που τις είχαν επιλέξει οι ίδιοι.
Τώρα λοιπόν ξέρεις, την επόμενη φορά που θα κατεβάσεις κάποια εφαρμογή για online dating ή φλερτάρεις μέσω κάποιου άλλου μέσου, βάλε κάποιον άλλον να διαλέξει για σένα τη φωτογραφία προφίλ που θα χρησιμοποιήσεις.