Υπερσύγχρονες οικιακές συσκευές «μεταμορφώνουν» το σπίτι μας!

Σοφία Μαυραντζά
Υπερσύγχρονες οικιακές συσκευές «μεταμορφώνουν» το σπίτι μας!

Πόσο εύκολη θεωρείς πως είναι η ζωή σου μέσα στο σπίτι; Πόσες φορές ευχήθηκες να είχες ένα πλυντήριο που θα έπλενε στο μισό χρόνο ή ένα ψυγείο που θα του μιλάς και θα εκτελεί τις εντολές σου; Σε ενημερώνουμε πως αυτές οι υπερσύγχρονες οικιακές συσκευές δεν είναι στη σφαίρα της… φαντασίας σου, αντιθέτως, υπάρχουν και σύντομα θα κάνουν την καθημερινότητά σου… παιχνιδάκι!

Το Queen.gr βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και γενικότερα των ψηφιακών τεχνολογιών και είδε από κοντά όλες τις καινοτομίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου, καθώς θα εξοικονομείς περισσότερο χρόνο για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Μάλιστα, εκεί συναντήσαμε και τον Γιώργο Τσαούση, επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, ο οποίος μας έλυσε όλες τις απορίες για το «αύριο» των έξυπνων οικιακών συσκευών που, ούτε λίγο ούτε πολύ, κοντεύει να γίνει… σήμερα!

queen4

Αλήθεια, γνώριζες ότι η σειρά QLED τηλεοράσεων της Samsung προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα τηλεοράσεων στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει 14 μοντέλα, κυρτών και επίπεδων τηλεοράσεων, από 49 έως 88 ίντσες; Τηλεοράσεις καινοτόμων τεχνολογιών, που προσαρμόζονται στο στυλ διακόσμησης οποιουδήποτε χώρου, χάρη σε μια σειρά από αξεσουάρ, όπως αυτά των Samsung QLED TVs.

queen1

Ψυγεία που έχουν κάμερα και βλέπεις στο εσωτερικό τους, παίζουν μουσική κατόπιν εντολών σου, κάνουν google search και κατεβάζουν apps. Με δύο λέξεις, Family Hub. Αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και πόσο θα αλλάξει τη ζωή μας;

«Το ψυγείο Family Hub περιλαμβάνει νέες έξυπνες λειτουργίες, χάρη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για ένα ψυγείο που θα αλλάξει σίγουρα τη ζωή μας, καθώς θα διαθέτει φωνητικές δυνατότητες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ζητήσουν ενημέρωση για τον καιρό και την ώρα, να διαβάσουν άρθρα, να ακούσουν μουσική, να δουν μέσα στο εσωτερικό του ψυγείου χωρίς να ανοίξουν την πόρτα ή να αντλήσουν καθημερινή έμπνευση από εφαρμογές για συνταγές, όπως οι Allrecipes, Whisk! και Samsung Club des Chefs» υπογράμμισε ο κ. Τσαούσης και με μόλις μία δοκιμή μπορέσαμε να αντιληφθούμε όλα όσα θα είναι δυνατό να «πράξει» το ψυγείο του μέλλοντος. Πρόκειται ουσιαστικά για νέες λειτουργίες, που δεν υπάρχουν στα συμβατικά ψυγεία και θα χαρακτηρίζουν τα ψυγεία της επόμενης γενιάς.

queen3

Ο κ. Τσαούσης πρόσθεσε σχετικά: «Με την υπηρεσία Samsung Connect, που είναι ενσωματωμένη στο Family Hub, το ψυγείο γίνεται μία πλατφόρμα ικανή να συνδέει και να διαχειρίζεται έξυπνες συσκευές με τεχνολογία IoT, ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα. Έτσι, σε λίγο καιρό οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν το πλυντήριο ρούχων τους, ενώ μαγειρεύουν ή ακούν μουσική στην κουζίνα» σημείωσε ο ίδιος.

Τα ευχάριστα νέα που φέραμε από το Βερολίνο για εσένα και την οικογένειά σου, θα κάνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα, καθώς το ψυγείο Family Hub αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον!

Πλυντήριο με βοηθό τεχνητής νοημοσύνης; Κι όμως γίνεται!

queen2

Γνωρίζουμε καλά, πως εκτός από ένα ψυγείο που θα έπαιζε μουσική, θα σε ενημέρωνε με κάμερα για το τι βρίσκεται στο εσωτερικό του (στο μέλλον και εξ αποστάσεως), θα έπαιζε τις αγαπημένες σου σειρές, θα σου έδειχνε συνταγές step by step και θα googlαρε κάθε πιθανή σου απορία, σίγουρα ένα πλυντήριο γεμάτο καινοτομίες θα ήταν το όνειρό κάθε σύγχρονης γυναίκας. Και κάπως έτσι συναντήσαμε το καινοτόμο πλυντήριο AddWash της Samsung, που έρχεται για να αλλάξει τη ζωή των γυναικών. Ή μήπως και των αντρών;

Ο κ. Τσαούσης μας έλυσε την απορία: «Το νέο πλυντήριο AddWash χαρακτηρίζεται από την καινοτόμο τεχνολογία QuickDrive. Με την νέα αυτή τεχνολογία μειώνεται ο χρόνος πλύσης έως 50% και η κατανάλωση ενέργειας κατά 20%, χωρίς συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητα της πλύσης. Αξίζει να τονίσω ότι, στην ειδική ρύθμιση Super Speed, η πλύση των ρούχων ολοκληρώνεται σε μόλις 39 λεπτά. Επίσης, το νέο AddWash διαθέτει πλέον και έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, τον αποκαλούμενο Q-rator, που προτείνει το βέλτιστο πρόγραμμα πλύσης».

Φυσικά, το νέο πλυντήριο διατηρεί το εξέχον χαρακτηριστικό του AddWash, το καινοτόμο πορτάκι, που επιτρέπει στο χρήστη να προσθέτει ρούχα ή απορρυπαντικό οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της πλύσης. Ενώ διαθέτει και τη γνωστή τεχνολογία EcoBubble της Samsung, η οποία παρέχει δυνατή απόδοση πλύσης, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Με λίγα λόγια, το νέο AddWash αποτελεί μία συσκευή με ενσωματωμένη τεχνολογία IoT που ανταποκρίνεται με αποτελεσματικό τρόπο στην ανάγκη των καταναλωτών να εξοικονομούν χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού. Η διαδικασία πλύσης γίνεται τόσο απλή και σύντομη, οπότε δεν τίθεται πλέον το ερώτημα αν είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεχνολογία QuickDrive, κερδίζουμε έως 10 μέρες το χρόνο για να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε.

Αλήθεια, εσύ πώς θα αξιοποιήσεις τις 10 επιπλέον μέρες του χρόνου;


queen5