Εσύ ήξερες τι σημαίνουν πραγματικά τα αγαπημένα σου emoji;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ ήξερες τι σημαίνουν πραγματικά τα αγαπημένα σου emoji;

Τώρα θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς για τον σωστό λόγο

Από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα social media και οι εφαρμογές chatting, τα emoji’s έχουν γίνει το αγαπημένο και αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας μας. Γιατί πως γίνεται να δείξεις στην κολλητή σου πόσο ερωτευμένη είσαι αν δεν της βάλεις emoji με μάτια καρδούλες ή νευριασμένη φάτσα για να την κάνεις να καταλάβει πως έχεις εκνευριστεί μαζί της και της κρατάς μούτρα;

Γι’ αυτό λοιπόν κι εμείς σου παρουσιάζουμε μερικά από αυτά με την πραγματική τους σημασία για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σωστά την επόμενη φορά.

image

Μοιάζει με: Κάποιον που είναι πολύ λυπημένος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα σκεπτικό πρόσωπο.

image 1

Μοιάζει με: Κάποιον που είναι πραγματικά έξαλλος (εξ ου και ο ατμός που βγαίνει από τη φανταστική τους μύτη). Είναι πραγματικά: ένα θριαμβευτικό πρόσωπο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά το τέλος μιας σκληρής προπόνησης, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση ενός project κ.ο.κ.

image 2

Μοιάζει με: Κάποιον που είναι ενθουσιασμένος που φτάνει στη δουλειά του, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσωπο που υποκλίνεται ή ζητά συγνώμη. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, όταν αναγνωρίζεις πως η κολλητή σου είχε δίκιο σε μια προηγούμενη συζήτηση σας και εσύ της φώναζες χωρίς λόγο.

image 3

Μοιάζει με: Ένα πεφταστέρι, όμως είναι πραγματικά ένα σύμβολο ζαλάδας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην #aboutlastnight φωτογραφία σου που ήπιες λίγο παραπάνω.

image 4

Μοιάζει με: Κάποιον που είναι απογοητευμένος, ενώ είναι πραγματικά ένα κουρασμένο πρόσωπο. Το χρησιμοποιείς όταν δεν θες να αφήσεις το ζεστό σου κρεβάτι ένα πρωινό Δευτέρας.