Μάθε πως μπορείς να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου στην Google με λίγα μόνο clicks

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μάθε πως μπορείς να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου στην Google με λίγα μόνο clicks

Είναι πραγματικά απλό

Τίποτα δεν είναι μόνιμο σε αυτήν τη ζωή και ειδικά στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό η Google επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα emails τους οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και πολύ καιρό μετά την λήψη τους. Η Google έχει ένα σύστημα εξαγωγής, προκειμένου να μπορέσεις να κατεβάσεις ένα αντίγραφο των δεδομένων σου από το Gmail και το Ημερολόγιο Google. Την προηγούμενη φορά σου δείξαμε πως μπορείς να διαγράψεις το ιστορικό σου, τώρα μάθε πως θα κρατήσεις τα αρχεία που θες.

Πιο παλιά, οι χρήστες έπρεπε να στραφούν σε υπηρεσίες αντιγράφων οι οποίες δεν ήταν πάντοτε αποτελεσματικές. Τώρα, οι Gmailers μπορούν να κάνουν λήψη ολόκληρου του αρχείου της αλληλογραφίας τους σε μορφή .zip, .tbz ή .tgz. Παρακάτω θα δεις ένα ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την εξαγωγή των προσωπικών σου δεδομένων. Μας ευχαριστείς μετά γι’ αυτό.

Βήμα 1ο: Μπες στο Gmail σου και πάτησε τις τελείες που θα δεις επάνω δεξιά στην οθόνη σου, όπως στη φωτογραφία. Μόλις σου ανοίξει η σελίδα, πάτα το εικονίδιο «Ο λογαριασμός μου».

Βημα 1ο

Βήμα 2ο: Για να κατεβάσεις ό,τι βρίσκεται στο Gmail και στο Ημερολόγιο Google, κάνε click στο «έλεγχος περιεχομένου» που βρίσκεται στο section Προσωπικά στοιχεία και απόρρητο.

βημα 2o

Βήμα 3ο: Στη σελίδα που θα ανοίξει μπροστά σου, πάτησε στην επιλογή «δημιουργία αρχείου».

bhma 3o

Βήμα 4ο: Η επόμενη σελίδα θα σου ανοίξει όλα τα data στα οποία μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να κατεβάσεις. Εάν θέλεις μόνο τις πληροφορίες του Gmail και του ημερολογίου κάνε click στην επιλογή select none (ή επιλογή κανενός) και μόλις απενεργοποιηθούν όλα, επέλεξε χειροκίνητα το gmail και το ημερολόγιο.

bhma 4o

Βήμα 5ο: Στο επόμενο στάδιο επέλεξε τον τύπο στον οποίο θέλεις να αποθηκευτεί το αρχείο που μόλις δημιούργησες, αλλά και τον τρόπο αποστολής. Περίμενε να ολοκληρωθεί το κατέβασμα ων αρχείων που ζήτησες και είσαι έτοιμη.

bhma 5o