Στο Παρίσι έμαθα το «μυστικό» για να βγάζω τις καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μου

Ερμιόνη Σαρρή
Στο Παρίσι έμαθα το «μυστικό» για να βγάζω τις καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μου

Και να θυμάσαι πως το keyword για ονειρικές φωτογραφίες είναι το... P20.

«I love Paris every moment, every moment of the year. I love Paris, why oh, why do I love Paris?». Aυτό ήταν το τραγούδι που ακουγόταν από το ραδιόφωνό μου ενώ έφτιαχνα τη βαλίτσα μου για το Παρίσι. Η «Πόλη του Φωτός» είναι ο πιο ερωτικός προορισμός και ήξερα πως αυτή τη φορά θα ερωτευόμουν αρκετά. Και αυτό έγινε.

Το όνομα αυτού… P20.

Ήταν ένα ταξίδι πολύ διαφορετικά από τα άλλα που έχω κάνει τους τελευταίους μήνες καθώς είχε αέρα τεχνολογίας. Και αυτό το ‘’διαφορετικό’’ με ιντρίγκαρε όλο και περισσότερο. Θα ήμουν μέσα στους τυχερούς που θα γνώριζαν την σειρά P20 της Huawei πριν καν κυκλοφορήσει στην αγορά. Και κάπου εκεί μέσα στο Grand Palais εγώ και η νέα αυτή σειρά κινητών γίναμε ένα.

1656125326573981101
9507838012163465885
HUAWEI P20 Group Shot 2

Με το που έπιασα στα χέρια μου το Huawei P20 Pro πείστηκα εκατό τοις εκατό πως πλέον οι φωτογραφίες μου θα μοιάζουν με επαγγελματικές χωρίς καν να κρατώ στα χέρια κάποια ογκώδη και βαριά φωτογραφική κάμερα. Το HUAWEI P20 Pro διαθέτει μία επαναστατική τριπλή κάμερα Leica και 5x υβριδικό ζουμ. Την κάμερα αποτελούν ένας αισθητήρας 40MP RGB, ένας μονόχρωμος αισθητήρας 20MP και ένας αισθητήρας ανάλυσης 8MP με τηλεφακό. Επιπλέον διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος για καλύτερη αναπαραγωγή χρώματος. Όσον αφορά το HUAWEI P20, διαθέτει ολοκαίνουργια διπλή κάμερα Leica. Να μην ξεχάσω επίσης να σου αναφέρω τα καινοτόμα λειτουργικά χαρακτηριστικά για λήψη φωτογραφιών όπως το Master AI (υποβοήθηση φωτογραφίας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για επαγγελματικού επιπέδου λήψεις) και το HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) μία πανίσχυρη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας.

Κορίτσια, το νέο P20 έχει και ρύθμιση «πορτρέτο»… aka αυτό που έψαχνες εδώ και μήνες για να είναι τέλειες οι φωτογραφίες σου (ειδικά για τα social media). Όσες από εμάς δηλαδή δεν έχουμε ιδιαίτερες ικανότητες γύρω από τη φωτογραφία, τα social media μας γίνονται το νέο spot για scroll down από τους διαδικτυακούς μας φίλους. Μην απορήσεις αν κάποιος σε ρωτήσει αν ξεκίνησες μαθήματα φωτογραφίας.


https://www.instagram.com/p/Bg1WwLrA3aE/

Επίσης, όσο εξερευνούσα τη νέα αυτή συσκευή ανακάλυψα και τη ρύθμιση «πιτσίλισμα». Τι ακριβώς είναι ε; Μπορείς να επιλέξεις το χρώμα που θέλεις να κυριαρχεί στην φωτογραφία σου και το φόντο σου να είναι ασπρόμαυρο. Θα το λατρέψεις.

IMG 20180327 234056

Και ήρθε η ώρα να ανοίξω το κεφάλαιο «selfie». Οι ερασιτεχνικές selfies φωτογραφίες μπαίνουν στο συρτάρι και τις διπλοκλειδώνουμε πολύ καλά. (#No_more_please). Με 24 MP κάμερα θα δεις στην οθόνη σου να συμβαίνουν «θαύματα». Η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής επιμελείται τη διόρθωση ατελειών και τον τρισδιάστατο φωτισμό του πορτρέτου. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πανέμορφες selfies με δέρμα σε φυσικούς τόνους, ευκρινείς λεπτομέρειες προσώπου και ρεαλιστική διόρθωση ατελειών σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Και ναι, αυτό σε αφορά για τις ημέρες (και τις νύχτες) που θες να δείχνεις αψεγάδιαστη ενώ στην πραγματικότητα η επιδερμίδα σου δείχνει κουρασμένη. #nomakeup selfies is on fire πλέον για εμένα, εσένα και την κολλητή σου που κατευθύνεται ήδη για να γνωρίσει από κοντά τη νέα σειρά P20.

Από night clubbing πώς τα πάμε;

Γιατί και σε αυτό το κομμάτι της ζωής σου, η Huawei λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να βγάζεις φωτογραφίες μέσα στο σκοτάδι ή σε πολύ χαμηλό φωτισμό και να μη χαλάει η ανάλυση της φωτογραφίας. Η φωτογραφία παρακάτω τραβήχτηκε από το δωμάτιό μου (#kanena_fws_anoixto) και δε χρησιμοποίησα καν φλας.

IMG 20180328 000021

Τέλος, επειδή είσαι και θα είσαι αρκετά social media-κό κορίτσι, μάθε πως η μπαταρία της σειρά Huawei P20 δε σε προδίδει ποτέ. Μα ποτέ. Πλέον δε χρειάζεται να φορτίζεις δύο και τρεις φορές το κινητό σου μέσα στην ημέρα. Και όταν το βάλεις στην πρίζα, χάρη στη ρύθμιση της ταχείας φόρτισης θα «γελάς» με το πόσο γρήγορα φόρτισε.

Για αυτό, λοιπόν, το P20 Pro είναι ο νέος μου έρωτας.