2 τρόποι για να σταματήσεις να κοιμάσαι μαζί με το κινητό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 τρόποι για να σταματήσεις να κοιμάσαι μαζί με το κινητό σου

Πρέπει να το κάνεις asap

Ας είμαστε ειλικρινής: κι εσύ το κάνεις, και ο γείτονάς σου το κάνει και εμείς το κάνουμε και όλοι. Την επόμενη φορά όμως που θα είσαι έτοιμη να ξαπλώσεις κάτω από τα ζεστά σου σκεπάσματα αγκαλιά με το κινητό σου, θυμήσου αυτά τα δύο πράγματα και πήγαινε για ύπνο... μόνη σου.

Εάν κάθε βράδυ που πας για ύπνο ξοδεύεις μισή με μία ώρα χαζεύοντας στο κινητό σου, πρέπει να το σταματήσεις γιατί είναι ένα μεγάλο λάθος. Μπορεί να μην ενοχλείς κανέναν, όμως αυτό το μπλε φως που εκπέμπεται από τη συσκευή σου κρατάει ξύπνιο τον εγκέφαλό σου. Ένας παραπάνω λόγος λοιπόν να το σταματήσεις, για να φροντίσεις την υγεία σου.

Ξέχνα λοιπόν όσα ήξερες μέχρι τώρα και διάβασε προσεκτικά.

Το τηλέφωνό σου είναι το ξυπνητήρι σου
Εντάξει, το δεχόμαστε. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που έχουν χρόνια να χρησιμοποιήσουν ένα κανονικό ξυπνητήρι αντί για το κινητό τους. Η λύση όμως είναι εξής: αντί να το έχεις στο κομοδίνο σου και να ακούς αυτόν τον ενοχλητικό ήχο στα αυτιά σου, τοποθέτησέ το λίγο πιο μακριά, έτσι ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς να το κλείσεις. Έτσι θα είσαι σίγουρη πως δεν θα ξανακοιμηθείς, πατώντας αφύπνιση.

Θες να ακούς τα σημαντικά τηλεφωνήματα και μηνύματα
Δεν είναι ανάγκη να έχεις το κινητό σου κάτω από το μαξιλάρι σου για να ακούσεις τα τηλέφωνα και τα μηνύματα. Μπορείς να το αφήνεις σε μία υγιή απόσταση και να ακούς ακόμη κλήσεις και μηνύματα. Το κινητό σου διαθέτει τη λειτουργία «Do not disturb» ή αλλιώς «Μην ενοχλείτε», την οποία και μπορείς να ενεργοποιήσεις. Η λειτουργία αυτή απενεργοποιεί όλες τις ειδοποιήσεις από μηνύματα, κλήσεις και emails, εκτός από αυτές που θα ορίσεις εσύ ως σημαντικές ειδοποιήσεις.

Δες και αυτό: 6 μέρη που απαγορεύεται να τοποθετείς το κινητό σου τηλέφωνο