Είναι κακό τελικά να χρησιμοποιείς κινητό με σπασμένη οθόνη;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είναι κακό τελικά να χρησιμοποιείς κινητό με σπασμένη οθόνη;

Δες τι μπορεί να συμβεί

Το να αφήνεις το κινητό σου με ραγισμένη οθόνη, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, που εκτός του ότι μπορεί να σου κοστίσουν παραπάνω, μπορεί και να προκαλέσουν πρόβλημα στον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν όμως βλέπεις πως εξακολουθεί να δουλεύει μια χαρά ακόμη και με ραγισμένη οθόνη , σκέφτεσαι γιατί να χαλάσεις τώρα τα λεφτά σου και να το φτιάξεις, οπότε το αφήνεις έτσι.

Τι μπορεί να συμβεί όμως πραγματικά, χρησιμοποιώντας ένα κινητό με ραγισμένη οθόνη;

Μια ραγισμένη οθόνη μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια σπασμένη οθόνη
Εάν το τηλέφωνό σου είναι ραγισμένο, ακόμη και ελαφρώς, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος να σπάσει εντελώς. Μπορεί να θρυμματιστεί αν σου ξαναπέσει, αλλά μπορεί επίσης να σπάσει και χωρίς να γίνει κάτι πολύ σπουδαίο. Για παράδειγμα, μπορεί απλά να το αφήσεις με περισσότερη απ’ ότι συνήθως δύναμη στο γραφείο σου και ξαφνικά ολόκληρη η οθόνη του τηλεφώνου σου σπασμένη είναι σε 10 εκατομμύρια κομματάκια.

Το τηλέφωνό σου θα μπορούσε να καταστραφεί τελείως
Χωρίς την πλήρη προστασία της οθόνης σου, είναι πολύ εύκολο να σπάσουν τα κύρια εξαρτήματα. Για παράδειγμα, ο ψηφιοποιητής (digitizer) βρίσκεται ακριβώς πίσω από την οθόνη σου και αυτό το σημαντικό στοιχείο είναι υπεύθυνο για την ερμηνεία της αφή σου στην οθόνη. Όταν η οθόνη σας είναι ραγισμένη, μέρος του ψηφιοποιητή αφήνεται εκτεθειμένο σε πράγματα όπως η σκόνη, το νερό, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν πολλές ζημιές. Αν ο ψηφιοποιητής σπάσει, τότε θα έχεις να φτιάξεις πολλά περισσότερα πράγματα που θα σου κοστίσουν και πιο πολύ.

Το γυαλί μπορεί να σε κόψει
Το γυαλί μπορεί να είναι κοφτερό και να σε κόψει ή να σου προκαλέσει τραυματισμό αλλού. Το γυαλί θα μπορούσε ακόμη και να μπει στο δέρμα σου.

Μειώνει την αξία του τηλεφώνου σου
Εάν αποφασίσεις να πουλήσεις τη συσκευή σου, δεν πρόκειται να πιάσει και πολλά με μια σπασμένη οθόνη. Με την αντικατάσταση της οθόνης του τηλεφώνου σου τη στιγμή που σπάει, στην πραγματικότητα συμβάλλεις στην προστασία της μακροπρόθεσμης αξίας της συσκευής σου.

Δες και αυτό: Μιλάς με emojis; Ευκαιρία να δεις και να κατεβάσεις τα καινούργια εικονίδια