Εσύ, πόσο σίγουρη είσαι ότι είσαι ένα πραγματικό tech girl;

Εσύ, πόσο σίγουρη είσαι ότι είσαι ένα πραγματικό tech girl;

Οι φίλοι και οι γνωστοί σου συνηθίζουν να σου λένε πως το κινητό σου έχει γίνει πλέον η προέκταση του χεριού σου και η αλήθεια είναι πως τρομοκρατείσαι στη σκέψη πως θα φύγεις από το σπίτι δίχως το smartphone στην τσάντα σου. Χρησιμοποιείς κατά κόρον τα social media, μπορεί να βρεις σε χρόνο «ντετέ» όποια πληροφορία θέλεις (ακόμη και να μάθεις τα πάντα για τους πρώην των κολλητών σου), επιδίδεσαι σε ατελείωτο σκρολάρισμα στο Instagram σε καθημερινή βάση και φυσικά, δεν παραλείπεις να κάνεις τα απαραίτητα posts και stories.

Ήρθε η ώρα να σε ενημερώσουμε, ωστόσο, πως το γεγονός ότι είσαι μεγάλο διαδικτυακό… «ψαχτήρι» και «τιμάς» κάθε μέρα -και ενδεχομένως ώρα- τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν σε καθιστά ένα πραγματικό tech girl. Τα digital skills και οι τεχνολογικές γνώσεις που κάθε γυναίκα αξίζει να έχει εν έτει 2019 δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιορίζονται στο Facebook και το Instagram. Και αυτό διότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές tech εξελίξεις οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σου, σε βαθμό που δεν μπορείς να φανταστείς. Δες, λοιπόν, ποιες είναι και κάνε το απαραίτητο catch up!

Δεν έχεις ιδέα από e-banking

Δεν θέλουμε να σε απογοητεύσουμε όμως, αν δεν χρησιμοποιείς ήδη το e-banking -ή δεν γνωρίζεις καν τι είναι- τότε έχεις μείνει πίσω. Γιατί, δηλαδή, να μην έχεις πλήρη έλεγχο του τραπεζικού σου λογαριασμού ό,τι ώρα είναι και όπου και αν βρίσκεσαι; Μέσω του e-banking θα μπορείς -μεταξύ άλλων- να ελέγχεις το υπόλοιπο του λογαριασμού σου και τις χρεώσεις που γίνονται, να κάνεις πληρωμές και να αποταμιεύεις με μεγαλύτερη ευκολία. Όλα αυτά με το αγαπημένο σου, «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο και με ελάχιστες κινήσεις. Θα σε διευκολύνει με τις αγορές σου και θα σε βοηθήσει να πάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο των οικονομικών σου. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να γίνεις μία ενήλικη millennial της ψηφιακής εποχής!

tech 1

Δεν χρησιμοποιείς υπηρεσίες eBill

Αν πιστεύεις ότι έχεις περάσει στην ψηφιακή εποχή δίχως να χρησιμοποιείς υπηρεσίες eBill, τότε… πλανάσαι πλάνην οικτράν. Τα πλεονεκτήματα του να πληρώνεις ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς σου είναι πολλά και το πρώτο -και ίσως βασικότερο- είναι η άνεσή σου. Σκέψου πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου αν στο εξής πληρώνεις μέσα από το smartphone ή τον υπολογιστή τους λογαριασμούς σου, χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις πρωί-πρωί σε κάθε υπηρεσία -και να φτάνεις με καθυστέρηση στο γραφείο! Και όλα αυτά ό,τι ώρα θέλεις, όπου και αν βρίσκεσαι και με απόλυτη ασφάλεια. Για παράδειγμα, δεν γίνεται να ζεις στην Ελλάδα εν έτει 2019 και να μην πληρώνεις για το νερό στο σπίτι σου μέσω eBill. Ναι, εσύ μπορεί να μην έχεις περάσει ακόμη στην ψηφιακή εποχή αλλά η ΕΥΔΑΠ το έχει ήδη κάνει! Οι διευκολύνσεις που θα έχεις από μια τόσο απλή αλλά σημαντική αλλαγή είναι πολλές. Αρκεί να αναφέρουμε πως μεταξύ άλλων, θα ενημερώνεσαι χωρίς χρέωση με email ή sms για την έκδοση του λογαριασμού σου, καθώς και για μεγάλες καταναλώσεις! Κάνε, λοιπόν, το προφίλ σου στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-EYDAP, ακολουθώντας βήμα-βήμα τη διαδικασία του ειδικού βίντεο της ΕΥΔΑΠ, που θα βρεις στα επίσημα κανάλια Youtube, Facebook, Twitter και LinkedIn και μπες πραγματικά στην ψηφιακή εποχή. Μην ξεχνάς, μάλιστα, πως επιλέγοντας τη λήψη Ηλεκτρονικού Λογαριασμού (e-bill) και καταργώντας τον έντυπο, δείχνεις ότι έχεις και οικολογική συνείδηση!



tech 2

Δεν χρησιμοποιείς wellness apps και gadget

Σίγουρα δεν μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου tech γυναίκα αν δεν έχεις «κατεβάσει» έστω και μία wellness εφαρμογή στο κινητό σου ή δεν διαθέτεις ένα αντίστοιχο gadget. Υπάρχουν πολλά apps τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής -και να μείνεις πιστή σε αυτόν. Από εφαρμογές για να «μετράς» θερμίδες, να τρως υγιεινά, να κάνεις γυμναστική και να υπολογίζεις τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα μέχρι gadget (όπως ένα «έξυπνο» ρολόι) που καταγράφει τους χτύπους της καρδιάς σου και «τσεκάρει» την κατάσταση της υγείας σου. Οι επιλογές είναι πολλές.

tech 3

Τα chatbots, οι φωνητικοί βοηθοί, η τεχνητή νοημοσύνη και τα podcasts (τα ψηφιακά αρχεία που θα σε κρατήσουν ενημερωμένη για τα πάντα) αποτελούν μερικές ακόμη tech επιλογές που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου! Ναι, οι ψηφιακές εξελίξεις «τρέχουν» όμως, το θέμα είναι να κάνεις την αρχή! Ξεκινά, λοιπόν, με το e-ΕΥΔΑΠ, και σιγά σιγά, άρχισε να υιοθετείς όλα εκείνα τα digital trends που ενδεχομένως χρειάζεσαι και θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου.