Αυτά είναι τα «έξυπνα» tips που θα απογειώσουν τις φωτογραφίες και τα video σου!

Αυτά είναι τα «έξυπνα» tips που θα απογειώσουν τις φωτογραφίες και τα video σου!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ανανέωση και νέα ξεκινήματα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που σου αρέσει η φωτογραφία, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να εξελίξεις το αγαπημένο σου χόμπι και να βγάλεις στην επιφάνεια τη φωτογράφο που κρύβεις μέσα σου.

Δεν έχεις ανάγκη πολλά για να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τα πιο εντυπωσιακά σημεία τις πόλης με τον πλέον εντυπωσιακό και επαγγελματικό τρόπο για να απογειώσεις το Instagram σου! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κατάλληλο smartphone και τις απαραίτητες συμβουλές.

Διότι μπορεί να μην το γνώριζες όμως, η αλήθεια είναι πως με τα κατάλληλα tips θα μπορέσεις να απολαύσεις επαγγελματικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες και τα video σου, με μοναδικό σύμμαχο το smartphone σου!

Για να σε βοηθήσουμε, εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε στην παρακάτω λίστα τα «έξυπνα» tips που θα αναβαθμίσουν τα προφίλ σου στα social media! Ιδού, λοιπόν, όσα χρειάζεται να γνωρίζεις!

#10. Φρόντισε να βγάζεις πολλές φωτογραφίες

Βασική αλλά απαραίτητη συμβουλή! Όταν κάτι τραβάει την προσοχή σου, μην μένεις μόνο στη μία φωτογραφία. Δοκίμασε διάφορες προοπτικές και αποστάσεις, μέχρι να βρεις την καλύτερη! Με λίγα λόγια, φρόντιζε να βγάζεις πολλές φωτογραφίες.

#9. Δώσε βάση στη σωστή εστίαση

Καλό είναι, επίσης, να φροντίζεις ώστε το θέμα σου να είναι σωστά εστιασμένο και καθαρό. Πώς μπορείς να εστιάσεις σωστά; Ακουμπώντας άπλα την οθόνη στο σημείο που θέλεις!

isquare 1

#8. Μην ξεχνάς να δίνεις προσοχή στο κάδρο

Ναι, το κάδρο έχει εξαιρετική σημασία για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες και τα video σου. Καλό είναι, λοιπόν, να κεντράρεις στο εξής σωστά το θέμα σου, ώστε να έχεις το ανάλογο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

#7. Ο προσανατολισμός είναι το παν

Μπορεί να φαντάζει προφανές, αλλά όταν βγάζεις ένα video, είναι σημαντικό να έχεις το smartphone σου σε πλάγια θέση (δηλαδή, landscape). Φρόντισε, λοιπόν, να μην κρατάς πάντα το κινητό σου όρθιο όταν τραβάς.

isquare 2

#6. Καλό είναι να βρεις την «καλή σου μεριά»

Selfies ή slofies; Ό,τι και αν επιλέξεις, θυμήσου πως σίγουρα έχεις μία «καλή πλευρά», δηλαδή μία πλευρά που όταν ποζάρεις, σε κολακεύει περισσότερο στον φακό! Χρειάζονται μερικές μόνο προσπάθειες για να βρεις την ιδανική σου πλευρά και γωνία, δηλαδή εκείνα τα σημεία που θα αναδείξουν τα ήδη υπέροχα χαρακτηριστικά σου. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να γνωρίζεις πως οι ειδικοί προτείνουν να τραβάς φωτογραφίες από το πλάι, ώστε να φαίνεται το πρόσωπό σου πιο αδύνατο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο συγκεκριμένος τρόπος μας κολακεύει όλες.

#5. Να θυμάσαι να δίνεις κίνηση

Τα πράγματα είναι απλά: Video σημαίνει κίνηση! Προτείνουμε, λοιπόν, να αποφεύγεις στο εξής τα μεγάλα, σταθερά πλάνα στα video σου διότι το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι βαρετό. Την ίδια ώρα, καλό είναι να προσέχεις να μην κάνεις γρήγορες ή απότομες κινήσεις. Όταν θέλεις να τραβήξεις ένα video, προσπάθησε να μετακινείς το smartphone αργά και να περιστρέφεις μόνο το πάνω μέρος του σώματός σου.

isquare 3

#4. Η μεγάλη σημασία του φωτισμού

Αγαπημένο και «εγγυημένο» tip. Αν δεν το γνώριζες, σε ενημερώνουμε πως η καλύτερη ώρα για να τραβήξεις μια φωτογραφία είναι κατά τη διάρκεια της ανατολής ή της δύσης του ήλιου, όταν το φως είναι χαμηλό και πιο όμορφο από κάθε άλλη ώρα. Ίσως το πρωινό ξύπνημα να αποτελέσει τη νέα σου αγαπημένη συνήθεια στο εξής!

#3. Μην φοβάσαι να βάζεις χιούμορ στη ζωή και τις φωτογραφίες σου

Μην υποτιμάς την αξία του χιούμορ όταν τραβάς φωτογραφίες. Κάθε στιγμή αποκτά νόημα, κυρίως από τον τρόπο που νιώθεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με μία δόση χιούμορ, συχνά αναβιώνουν τις πιο έντονες αισθήσεις και αναμνήσεις!

isquare 4

#2. Δώσε βάση στο… μετά

Βέβαια, πέρα από την καλλιτεχνική αντίληψη του δυνατού smartphone σου ή των όποιων tips ακολουθήσεις, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές επεξεργασίας που θα μετατρέψουν κάθε σου λήψη σε έργο τέχνης, σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα! Αρκεί να αναφέρουμε μερικές μόνος από αυτές: VSCO, Snapseed, Visage Lab, AirBrush, iMovie, InShot και το εξαιρετικά χρήσιμο VSilencer.

#1. Βεβαιώσου ότι διαθέτεις τον σωστό εξοπλισμό!

Τέλος, ακόμη και αν δεν «το έχεις» από μόνη σου με τις φωτογραφίες, ένα smartphone μπορεί πραγματικά να κάνει όλη τη δουλειά για σένα και αυτό το smartphone είναι το iPhone και συγκεκριμένα, το νέο Phone 11 Pro -δηλαδή, τον «βασιλιά» του φακού!

isquare 5

Ο «βασιλιάς» του φακού για τη «βασίλισσα» των... slofies

Τι αξίζει να γνωρίζεις για τα νέα αυτά smartphone; Διαθέτουν επαναστατικό σύστημα τριπλής Wide, Ultra Wide και Telephoto κάμερας, ενώ το iPhone 11 διαθέτει και προηγμένο σύστημα διπλής κάμερα με Ultra Wide -και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Είσαι στο club, απολαμβάνεις την απογευματινή σου βόλτα ή βρίσκεσαι σε ένα όμορφο εστιατόριο με χαμηλό φωτισμό; Η προηγμένη λειτουργία Νυχτερινής λήψης (night mode), σου επιτρέπει να βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς…!

isquare 6

Μήπως αναρωτιέσαι τι είναι η slofie, που αναφέραμε πιο πάνω και γιατί όλοι μιλούν για αυτή τον τελευταίο καιρό; Για να καταλάβεις, αρκεί να σου αποκαλύψουμε πως η λειτουργία πορτρέτου έχει βελτιωθεί και επιτρέπει σήμερα ένα συνδυασμό selfie και slow-motion video, που σε λίγο καιρό θα κατακλύσει όλα τα social! Όσο για την πίσω κάμερα, τώρα είναι τόσο προηγμένη που αναγνωρίζει όχι μόνο ανθρώπους, αλλά και τους αγαπημένους, τετράποδους φίλους σου.

isquare 7

Μια ακόμα εκπληκτική λειτουργία που θα απογειώσει το Instagram σου, ονομάζεται «QuickTake» και σου δίνει τη δυνατότητα να τραβάς φωτογραφίες, ταυτόχρονα με τη λήψη video. Αυτό σημαίνει λιγότερες αποφάσεις για σένα, που φροντίζεις για όλα! Τέλος, η λειτουργία «Deep Fusion» συνθέτει εννέα διαφορετικές λήψεις για να δημιουργήσει μια τελική, πιο λεπτομερή φωτογραφία, σε όλα τα νέα iPhone!

Όλα αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά κάνουν τις κάμερες των νέων iPhone να ανταγωνίζονται επάξια τις πιο ακριβές, επαγγελματικές κάμερες.

Insta tips ή no tips, ο σωστός εξοπλισμός είναι το άλφα και το ωμέγα και σε βοηθάει να ξεδιπλώσεις το ταλέντο που έχεις μέσα σου!