Tech alert: Αυτή τη νέα εξέλιξη στο Facebook δεν την περίμενες με τίποτα

Tech alert: Αυτή τη νέα εξέλιξη στο Facebook δεν την περίμενες με τίποτα

Και ίσως να είναι για καλό

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει όλοι να παραδεχτούμε με το χέρι στην καρδιά, αυτό είναι το γεγονός πως το κινητό μας και όλα τα social media, είναι πλέον προέκταση του χεριού μας. Περισσότερο μας ενδιαφέρουν τα likes που θα πάρουμε στην φωτογραφία που μόλις ανέβηκε, παρά το να βγούμε έξω με φίλους στον πραγματικό κόσμο. Και αυτό που είναι ίσως πιο αρνητικό ακόμη, είναι το γεγονός, πως όλο αυτό με τα likes μεταξύ μας γίνεται πολλές φορές και ανταγωνιστικό.

Είναι άραγε καλύτερος αυτός που έχει 530 likes, από εκείνον που έχει 135; Αυτό λοιπόν σκέφτεται και το Facebook (ο δημιουργός του δηλαδή) κι έχει αρχίσει πλέον πιλοτικά να εξαφανίζει τα likes από τα post. Ακριβώς όπως σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει και στο Instagram.

Τα likes θα συνεχίσουν να είναι ορατά, μόνο όμως σε εκείνον που έχει κάνει την ανάρτηση. Ο άλλος χρήστης δεν θα τα βλέπει και με αυτόν τον τρόπο θα μειώνεται και ο ανταγωνισμός. Το θέμα λοιπόν είναι τα likes του Facebook και πιο συγκεκριμένα η ψυχολογική επίδραση που έχουν στον κόσμο. Όλο αυτό δημιουργεί έναν ανταγωνισμό ανάμεσα στους ανθρώπους, κάνοντάς τους να αισθάνονται κατώτεροι, ανάλογα με το σύνολο των likes. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο το Facebook, το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνες που έχουν γίνει από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

H επικεφαλής της πολιτικής του Facebook Αυστραλίας, Mia Garlick δήλωσε: «Είχαμε πραγματικά θετικό feedback από πολλές ομάδες καταπολέμησης του bullying και από οργανώσεις ψυχικής υγείας με τις οποίες εργαζόμαστε. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο άνετοι με την χρήση στην πλατφόρμα αντί να νιώθουν ότι είναι ένας διαγωνισμός».

Για να δούμε θα κάνει καλό αυτή η επερχόμενη ρύθμιση ή κακό;