Αρκούν μερικά «κλικ» για να βρεις τον… δάσκαλό σου;

Αρκούν μερικά «κλικ» για να βρεις τον… δάσκαλό σου;

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα σούπερ high tech κορίτσι όπως εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση να εμπιστευτώ αναχρονιστικούς τρόπους, τύπου «στόμα με στόμα» μέσω γνωστών, για να βρω την επόμενη καθηγήτρια Γαλλικών μου.

Ήταν βέβαιο πως η πολύχρονη «καριέρα» μου στα Γαλλικά θα έληγε άδοξα. Δύο χρόνια πάλευα με τα «merci» και τα «s'il vous plait», κατορθώνοντας να πάρω μόνο το πρώτο πτυχίο. Αποφάσισα και ζήτησα από τη μητέρα μου να διακόψουμε τα μαθήματα με την Χριστίνα, βρίσκοντας ως αφορμή τις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων, που στη Β’ Λυκείου είχαν αρχίσει να κορυφώνονται. Κοιτώντας μία δεκαετία πίσω, με λύπη διαπιστώνω πως το πρόβλημα δεν ήταν η πίεση που αντιμετώπιζα στο σχολείο, αλλά η ελάχιστη -έως μηδαμινή- μεταδοτικότητα της Χριστίνας, η οποία εκτός από κατ’οίκον δασκάλα μου στα Γαλλικά, ήταν μόλις 22 χρονών και με γνώσεις Γαλλικών που δύσκολα έφταναν το… Sorbonne 1. Μαζί με όλα τα παραπάνω, ήταν και βαφτιστήρα της κολλητής της μαμάς μου, οπότε μόλις η τελευταία άρχισε να ψάχνει δασκάλα Γαλλικών για την κόρη της (δηλαδή εμένα), η κολλητή πρότεινε με «κλειστά» μάτια τη βαφτιστήρα της, δηλαδή την -κατά τα άλλα αξιαγάπητη- Χριστίνα.

Πολλές ήταν, ωστόσο, οι φορές που αναπολούσα τα Γαλλικά και αισθανόμουν την ανάγκη να κλείσω αυτό το «κεφάλαιο» που κάποτε είχα ανοίξει. Ποιος μπορούσε όμως, να μου υποσχεθεί ότι δεν θα πέσω πάλι σε κάποια «Χριστίνα», που θα της πάρει δύο χρόνια να με προετοιμάσει για ένα πτυχίο που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου; Φυσικά, μόνο η πρωτοποριακή πλατφόρμα Instateacher, αφού εκεί μόνο με μερικά «κλικ», μπόρεσα και βρήκα επιτέλους τον… δάσκαλό μου!

Insta-λύσεις για high tech κορίτσια

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα σούπερ high tech κορίτσι όπως εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση να εμπιστευτώ αναχρονιστικούς τρόπους, τύπου «στόμα με στόμα» μέσω γνωστών, για να βρω την επόμενη καθηγήτρια Γαλλικών μου. Μην γνωρίζοντας πού να απευθυνθώ, στράφηκα στα… μεγάλα μέσα, δηλαδή το διαδίκτυο, το οποίο χάρη στο instateacher αποδείχθηκε τουλάχιστον σωτήριο! Διαθέτοντας μία τεράστια γκάμα 225 μαθημάτων και εκατοντάδες καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα κατάφερνα να… ξετρυπώσω τον επαγγελματία που μου ταίριαζε καλύτερα. Μάλιστα, εκτός από ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών, μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μαθήματα από εννέα διαφορετικές κατηγορίες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται σχολικά μαθήματα όπως, Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική, Έκθεση, Χημεία, Μελέτη Δημοτικού, αλλά και μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου, μουσικών οργάνων, πληροφορικής και τεχνών.

texnwn

Γρήγορα, εύκολα, έγκυρα!

Πάνω από την μπάρα αναζήτησης, κάποιος μου έθετε την ερώτηση: «Τι θέλεις να μάθεις». Επέλεξα τη λέξη «Γαλλικά» και οι αναρίθμητες επιλογές με έκαναν για λίγο να αισθάνομαι πως ψάχνω… ψύλλους στα άχυρα. Δεν είχα ούτε τον ελάχιστο χρόνο να εξετάσω εξονυχιστικά τα βιογραφικά -τουλάχιστον- 30 υποψηφίων, οπότε αποφάσισα να «μαζέψω» κάπως τα αποτελέσματα, θέτοντας τα απαραίτητα κριτήρια με τη βοήθεια των κατάλληλων φίλτρων που υπήρχαν αριστερά στην οθόνη μου. Επιλέγοντας την περιοχή που μένω, τις ελεύθερες ώρες που διαθέτω, το ποσό που δύναμαι να πληρώσω, καθώς και την επιθυμία μου να πραγματοποιώ τα μαθήματα διαδικτυακά, σύντομα η λίστα περιορίστηκε, η διαδικασία επιλογής έγινε ακόμη ευκολότερη και πολύ πιο στοχευμένη.

Last but not least

Το γεγονός πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν εύχρηστη, βολική και «γρήγορη», ήταν μόνο κάποιοι από τους λόγους που αποφάσισα μετά την εμπειρία μου να τη συστήσω σε πολλούς συναδέλφους που ενδιαφέρονταν να προχωρήσουν με κάποια ξένη γλώσσα, σε πολυάσχολες φίλες μαμάδες που ψάχνουν κάποιον να βοηθάει τα μικρά τους με τη μελέτη, αλλά και στον αδερφό μου που ξαφνικά αποφάσισε να αρχίσει ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας. Αυτό, όμως, που με έκανε να την εμπιστευτώ ανεπιφύλακτα, ήταν η αξιοπιστία που παρέχει στο χρήστη, αφού όλοι οι εγγεγραμμένοι δάσκαλοι έχουν πιστοποιηθεί για την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρουσιάζουν στα προφίλ τους, προσκομίζοντας τα αναγκαία έγγραφα στην ομάδα ελέγχου του Instateacher.

teacher

Κλείνοντας, αυτό που θα ήθελα να σου τονίσω μέσα από την παραπάνω εμπειρία, είναι πως σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με νέα εφόδια ή είσαι μανούλα και βρίσκεσαι σε αναζήτηση του κατάλληλου εκπαιδευτικού για το μικρό σου, ιδανικό θα ήταν αντί να ακολουθήσεις τις «σίγουρες» συστάσεις κάποιου γνωστού, να επενδύσεις σε έναν έμπειρο και σύγχρονο τρόπο, όπως η πλατφόρμα του instateacher! Να είσαι σίγουρη πως χωρίς κανένα απολύτως κόστος, θα σε κατευθύνει στην καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις!