Τριάντα μέρες σε καραντίνα: Οι αναζητήσεις που κάναμε στην Google μπορεί να σε ξαφνιάσουν (photos)

Τριάντα μέρες σε καραντίνα: Οι αναζητήσεις που κάναμε στην Google μπορεί να σε ξαφνιάσουν (photos)

Οι αναζητήσεις του κόσμου στην καραντίνα

Η πανδημία του κορονοϊού είναι σίγουρο πως θα βάλει την σφραγίδα της στο 2020. Ο τρίτος μήνας του έτους, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος ως φαίνεται θα μας βρουν κλεισμένους στο σπίτι και οι αλλαγές στη ρουτίνα και καθημερινότητά μας απεικονίζονται πλέον και στις αναζητήσεις που κάνουμε στην Google.

Όπως ήταν φυσικό, οι αναζητήσεις που αφορούν τον COVID- 19 και ό,τι έχει να κάνει με τον θανατηφόρο ιό είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς στα google trends.

Είναι επίσης κατανοητό, γιατί οι αναζητήσεις που αφορούν στον κορονοϊό παγκοσμίως, είναι περισσότερες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το wordstream.com.Οι άνθρωποι επιλέγουν να μαθαίνουν τις εξελίξεις της πανδημία μόλις ξυπνήσουν κι όταν πέφτουν στο κρεβάτι για ύπνο.

Επιπρόσθετα, λέξεις όπως η πανδημία, το αντισηπτικό, η ανεργία, μάσκα και το απολυμαντικό χεριών, βρέθηκαν στην κορυφή των αναζητήσεων τον μήνα της πανδημίας.

Σε ίδια άνοδο και εφαρμογές που μπορούν να μας φέρουν κοντά, όπως το Skype, το οποίο αναζήτησαν για download αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Δες όλες τις ανερχόμενες αναζητήσεις στην Google, τις τελευταίες 30 ημέρες στις παρακάτω φωτογραφίες.

DPG Network