3 εφαρμογές για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες από το νησί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 εφαρμογές για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες από το νησί

Ετοιμάσου να απογειώσεις το Instagram σου

Από τότε που το Instagram έγινε η απόλυτη πλατφόρμα για να μοιράζεσαι τα πάντα – από τοπία μέχρι τα γευστικά tapas που έφαγες χθες βράδυ- οι εφαρμογές για να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου έχουν κατακλύσει τα social και το κινητό σου γενικά. Γιατί πώς θα ανανεώσεις το account σου, αν δεν ανεβάσεις τις φωτογραφίες που τράβηξες ή θα τραβήξεις από τις διακοπές σου στο νησί; Για να είσαι σωστή influencer λοιπόν δεν αρκεί απλά να έχεις τραβήξει ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα ή ένα τοπίο με τη γαλάζια θάλασσα στο βάθος. Πρέπει και να μπορείς να τις επεξεργαστείς.

Δε λέμε, το φυσικό είναι πάντα καλύτερο, αλλά λίγο χρώμα παραπάνω ή ένα σωστό crop, πάντα δίνει μια καλύτερη αίσθηση στις φωτογραφίες σου. Κα αυτό δεν ισχύει μόνο για τις φωτογραφίες που έχουν τοπία, αλλά και γι’ αυτές που φαίνεσαι εσύ η ίδια. Αν όμως δεν ξέρεις πώς να το κάνεις και χρειάζεσαι λίγη βοήθεια, σου έχουμε τρεις εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό.

Το Afterlight είναι μια δημοφιλής επιλογή και έχει μια εύκολη διεπαφή για πλοήγηση. Υπάρχουν οι συνήθεις χρωματικές ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης και έκθεσης, καθώς και επεξεργάσιμοι υψηλοί, μεσαίοι και σκιώδεις τόνοι. Υπάρχουν 54 προεπιλογές φίλτρου ποιότητας, με επιπλέον πακέτα για αγορά (μπορείς να κάνεις προεπισκόπηση πρώτα). Όσον αφορά τα αισθητικά vintage εφέ, έχει αρκετά για να κάνεις τη δουλειά σου και περισσότερα ακόμη για αγορά. Μαζί με όλα αυτά βέβαια, υπάρχουν τα συνηθισμένα εργαλεία περικοπής, ενώ στη συνέχεια θα βρεις πλαίσια και ταπετσαρίες. Οι ταπετσαρίες και τα καρέ καταφέρνουν να αποφύγουν την κιτς εμφάνιση στη φωτό σου και μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχες.

#2. VSCO Cam

Το VSCO Cam προέρχεται από τους προγραμματιστές του Lightroom, κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί η εφαρμογή χρησιμοποιείται τόσο ευρέως και λατρεύεται. Υπάρχουν τρία μεμονωμένα σημεία ελέγχου εντός της κάμερας, εστίαση, έκθεση και ισορροπία λευκού - όλα χωριστά κλειδωμένα. Οι προεπιλογές φίλτρου εμφανίζονται με μια ζωντανή μικρογραφία, με μια επιπλέον κλίμακα 12 βημάτων για προσαρμογή στις προτιμήσεις σας. Όλα τα συνηθισμένα εργαλεία περικοπής είναι εκεί, με επιπλέον βινιέτα, κόκκους και vintage χαρακτηριστικά. Οι επεξεργασμένες φωτογραφίες εμφανίζονται σε ένα πλέγμα και μπορείς επίσης να τις συγκεντρώσεις σε ένα φωτογραφικό περιοδικό. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το VSCO Cam είναι η κομψή, ελάχιστη διεπαφή (εξαιρετική χρήση της εικονογραφίας), η δυνατότητα συγχρονισμού βιβλιοθήκης και προεπιλογών σε όλες τις συσκευές και το εργαλείο φωτο βιβλιοθήκης (το οποίο σου επιτρέπει να εφαρμόσεις μια προεπιλογή φίλτρου σε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη).

#3. Fotor

Το Fotor είναι μια τακτοποιημένη εφαρμογή που καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες επεξεργασίας, καθώς και μερικές επαγγελματικές λειτουργίες. Τα φίλτρα ανταγωνίζονται εύκολα οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, τα εργαλεία επεξεργασίας επιτρέπουν τα πάντα, από περικοπές και προσαρμογές χρωμάτων έως βάθος, και υπάρχουν εξαιρετικά διασκεδαστικά εφέ με κείμενο, πλαίσια και αυτοκόλλητα. Τα χαρακτηριστικά μπόνους περιλαμβάνουν καθαρή ελάχιστη διεπαφή, κάμερα εντός εφαρμογής - μπορείς να ορίσεις ένα χρονόμετρο, να τραβήξετις φωτογραφίες με καθοδήγηση από πλέγμα, χρυσές σπειροειδείς ή τριπλές γραμμές και άλλα. Ωστόσο, η πραγματική διαφορά με το Fotor είναι άλλη. Μέσω της λειτουργίας «Visions», μπορείς να προβάλλεις τις φωτογραφίες σου στην κοινότητα Fotor, να αλληλεπιδράς με ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ακόμη και να συμμετέχετεις σε διαγωνισμούς. Επιπλέον κίνητρο για να κάνεις αυτές τις καλοκαιρινές φωτό σου τέλειες.