Το ξυπνητήρι που θα καταστρέψει τη κοινωνική σας ζωή

Το ξυπνητήρι που θα καταστρέψει τη κοινωνική σας ζωή

Αυτό το ξυπνητήρι μπορεί να κάνει τέλεια τη δουλειά του, αλλά μέχρι να μάθετε να το χρησιμοποιείτε μάλλον θα μείνετε χωρίς φίλους.

Τα ξυπνητήρια είναι η μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας, η κατάρα της τεχνολογίας, η τιμωρία του Θεού στον άνθρωπο επειδή έφαγε ένα μηλαράκι κάποτε και τώρα πρέπει να ξυπνά από τις 7 το πρωί για να πάει στη δουλειά του. Το ξέρετε, το ξέρουμε, το ζούμε κάθε μέρα.

Αν είστε από αυτούς που δείχνουν πειθαρχία και σηκώνονται κατευθείαν μόλις αρχίσει να χτυπά το ξυπνητήρι τους, δεν έχετε πρόβλημα. Ή μπορεί και να έχετε κάποιο, ψυχαναγκαστικής φύσεως, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Για όλους τους υπόλοιπους που το κουμπί του snooze έχει γίνει προέκταση του χεριού τους, το ακόλουθο ξυπνητήρι είναι η λύση που ψάχνουν για να μην τους ξαναπάρει ποτέ ο ύπνος.

Η σχεδιάστρια Alice Wang, απόφοιτος του MA Design του Royal Academy of Art, αποφάσισε να εξερευνήσει από την αρχή την ουσία του ξυπνητηριού και να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο που θα κάνει πραγματικά τη δουλειά του. Η ιδέα της ήταν να κατασκευάσει ένα ξυπνητήρι που θα προσαρμοζόταν στον καθημερινό τρόπο ζωής και θα παρείχε διαφορετικές λύσεις ώστε να ταιριάζει με τις φυσικές και ψυχικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Κατά βάση, όμως, χρησιμοποίησε την καλύτερη τεχνική του ανθρώπου για να καταφέρει κάτι: τον εκβιασμό.

Το ξυπνητήρι Tyrant χρησιμοποιεί μια ανορθόδοξη μέθοδο, η οποία υπόσχεται να σας στερήσει και τον τελευταίο φίλο που έχετε σε αυτή τη ζωή και να σας κάνει ρεζίλι σε όλα τα άτομα που δεν πρέπει.

Από τη στιγμή που το Tyrant ξεκινά να χτυπά, σας δίνει τρία λεπτά για να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να το κλείσετε. Αν γυρίσετε πλευρό και συνεχίσετε να κοιμάστε, το Tyrant διαλέγει στη τύχη έναν αριθμό τηλεφώνου από το κινητό σας και τον καλεί.

Στη περίπτωση που καλέσει τη μαμά σας στις 7 το πρωί, ας πούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Μαμά είναι, θα καταλάβει. Αν όμως καλέσει την κολλητή σας που γύρισε σπίτι στις 5 το πρωί από ξενύχτι, το αφεντικό σας ή, ακόμα χειρότερα, κάποιον πρώην σας που οι σχέσεις σας δεν είναι πλέον και οι καλύτερες, εκεί ίσως υπάρξει κάποιο, μικρό, τόσο δα, προβληματάκι.

Αν ενδιαφέρεστε να σηκώνεστε κάθε πρωί με κρύο ιδρώτα να τρέχει στη πλάτη σας ή ακόμα και να μην ξανακοιμηθείτε ποτέ από την αγωνία, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο site της Alice Wang.