Στέφανος Χανδακάς: Προσφέροντας κάθε μέρα στην κοινωνία και τον άνθρωπο με «όχημα» την τεχνολογία

Στέφανος Χανδακάς: Προσφέροντας κάθε μέρα στην κοινωνία και τον άνθρωπο με «όχημα» την τεχνολογία

Μαιευτήρας-γυναικολόγος, ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HOPEgenesis που προσφέρει πρόσβαση σε δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, Πρεσβευτής του Ιδρύματος Vodafone στον τομέα της υγείας και μεταξύ άλλων, μέλος του Ιατρικού Επιστημονικού Συμβουλίου της ORAMAVR, που σχεδιάζει 3D προγράμματα ιατρικής εκπαίδευσης σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Για τον Στέφανο Χανδακά, ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και αξίες όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συμμετοχή στα κοινά, καθορίζουν τις δράσεις και τις επιλογές του, δίνοντάς του ταυτόχρονα κίνητρο να προσπαθεί να προσφέρει συνεχώς τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία του στην κοινωνία.

Αυτός είναι ο λόγος που εκτός από την ίδρυση του ιδιαίτερα σημαντικού και ευρέως γνωστού ΜΚΟ HOPEgenesis, ο ίδιος αποτελεί μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone. Για την ακρίβεια, ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς έχει σήμερα ταυτιστεί με το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος το οποίο, με «όχημα» την τεχνολογία, στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς σε 100 απομακρυσμένα σημεία της χώρας, προάγοντας την προληπτική ιατρική.

Πώς όμως στράφηκε στον εθελοντισμό; Τι τον ώθησε να επιλέξει τη μαιευτική, τη γυναικολογία και τη ρομποτική χειρουργική; Τι τον ενέπνευσε να ιδρύσει τη HOPEgenesis; Το CNN Greece μίλησε με τον Δρ. Στέφανο Χανδακά για τις δράσεις του και φυσικά, για το πώς η Τηλεϊατρική συμβάλλει σήμερα στη βελτίωση της καθημερινής ζωής δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μαιευτική, τη γυναικολογία και τη ρομποτική χειρουργική;

Στα 16 μου χρόνια αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ιατρός, καθώς προέρχομαι από μια οικογένεια επιστημόνων ιατρών, τεσσάρων γενεών, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε βαθμό πολύ υψηλό, διδακτορικών διατριβών. Ο θαυμασμός για τον πατέρα μου, Νάσο Χανδακά, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου να ασχοληθώ με την ιατρική και ειδικά με τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Ήταν ένας πολύ επιτυχημένος γυναικολόγος επιστήμονας. Έτσι φαίνεται ότι πήρα τα ερεθίσματα και ακολούθησα το επάγγελμά του. H γυναικολογία-μαιευτική, άλλωστε, είναι η μοναδική ιατρική ειδικότητα που έχει να κάνει με τη ζωή, το πιο απαιτητικό αλλά και το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της πρακτικής μας. Για την ακρίβεια, είναι η μοναδική ιατρική ειδικότητα που δημιουργεί ζωή και διασφαλίζει τη συνέχειά της και αυτό είναι μαγικό! Ο ερχομός ενός νέου ανθρώπου στον κόσμο δίνει χαρά και ελπίδα τόσο στην οικογένειά του, όσο και σε μένα προσωπικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr