Δυσάρεστα νέα για το WhatsApp: Γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν την εφαρμογή;

Δυσάρεστα νέα για το WhatsApp: Γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν την εφαρμογή;

Το 2021 δεν έχει ξεκινήσει καλά για τη δημοφιλή εφαρμογή.

Η εφαρμογή WhatsApp είναι μία από τις πολλές εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας για να μιλάμε και να μοιραζόμαστε φωτογραφίες, βίντεο κ.ο.κ. Άλλωστε τον τελευταίο χρόνο με την καραντίνα μόνο μέσω εφαρμογών μιλάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν μπορούμε να επισκεφθούμε και να δούμε από κοντά. Ωστόσο τα νέα για το WhatsApp δεν είναι πολύ ευχάριστα.

Την προηγούμενη Τετάρτη η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων παρουσίασε νέους όρους χρήσης, γεγονός που δυσαρέστησε αρκετά και αρκετούς χρήστες. Και εξηγούμαστε: το WhatsApp ζήτησε από τους χρήστες του να μοιράζονται τα δεδομένα τους και με την Facebook, στην οποία ανήκει το WhatsApp εδώ και αρκετό καιρό.

Ηδη, τα downloads του WhatsApp εμφανίστηκαν πεσμένα κατά 11% την πρώτη εβδομάδα του 2021 σε σύγκριση με την τελευταία εβδομάδα του 2020, αλλά αυτό εξακολουθεί να ανέρχεται σε περίπου 10,5 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως, δήλωσε η Sensor Tower. Από την άλλη, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Signal και Telegram βλέπουν μια ραγδαία αύξηση στη ζήτηση τους.

Μάλιστα, ορισμένοι χρήστες δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα με τον νέο όρο του WhatsApp και πρότειναν στους χρήστες να στραφούν σε εφαρμογές όπως το Signal και το Telegram. Η δημοτικότητα του Signal αυξήθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, έπειτα από ανάρτηση στο Twitter, παρότρυνε τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Signal.

Για να δούμε το 2021 θα συνεχίσει να είναι το ίδιο δυσοίωνο για το WhatsApp.