Post-it που «φωτίζει» τη μνήμη

Post-it που «φωτίζει» τη μνήμη

Κάθε φορά που θα ανοιγοκλείνετε το φως, θα ανάβει το λαμπάκι στο μυαλό σας.

Τα post-it, αυτά τα μικρά, τετράγωνα χαρτάκια σε φωτεινό κίτρινο (αλλά και πράσινο, φούξια, γαλάζιο) χρώμα, πάνω στα οποία σημειώνουμε ότι πρέπει να θυμόμαστε και τα κολλάμε στο γραφείο, στο ψυγείο, στα ντουλάπια, στην οθόνη του pc και σε όποιο άλλο μέρος σκεφτούμε να τα τοποθετήσουμε ώστε να βρίσκονται μονίμως στο πεδίο όρασής μας και να μην ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας, είναι μια από τις πρακτικότερες εφευρέσεις του σύγχρονου κόσμου και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο κάθε μέρα.

Η εταιρεία Suck UK, ωστόσο, σκέφτηκε έναν ακόμα τρόπο χρήσης των δημοφιλών post-it, αρκετά πρωτότυπο και σίγουρα πιο πρακτικό από τον συνηθισμένο.

Τα Switch Notes μοιάζουν ακριβώς όπως τα κλασικά post-it, με μια μικρή διαφορά. Στο κέντρο τους υπάρχει ένα ορθογώνιο, μακρόστενο κόψιμο. Και όχι τυχαία. Τα Switch Notes τοποθετούνται πάνω στους διακόπτες των φωτιστικών στο σπίτι σας, γι' αυτό και η τρύπα, ώστε κάθε φορά που πάτε να κλείσετε το φως πριν φύγετε από το σπίτι ή να το ανοίξετε μόλις μπείτε, το φωτεινό χαρτάκι θα βρίσκετε εκεί να σας θυμίζει αυτό που πρέπει να κάνετε. Διαθέτουν ακόμα και μια μικρή εσοχή στο πάνω μέρος τους, για να μπορείτε να βάζετε μαζί τους και ένα στυλό, αν χρειαστεί να σημειώσετε εκείνη την ώρα και κάτι άλλο.

Μικρά, καθημερινά, απλά πράγματα, που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Μάθετε περισσότερα για τα Switch Notes εδώ.