Δε φαντάζεσαι πόσοι άνθρωποι σερφάρουν καθημερινά στο διαδίκτυο

Δε φαντάζεσαι πόσοι άνθρωποι σερφάρουν καθημερινά στο διαδίκτυο

Θα εκπλαγείς με τον αριθμό!

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το διαδίκτυο αποτελεί ένα μέσο για να επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να φάνταζε ως ταινία επιστημονικής φαντασίας όμως το internet έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας μας.

Η πανδημία έχει μετατρέψει τη χρήση του διαδικτύου σε επιτακτική ανάγκη καθώς αποτελεί το μοναδικό μέσο επικοινωνίας τόσο για τις διαπροσωπικές όσο και για τις επαγγελματικές μας σχέσεις. Η τεχνολογία είναι ένας τρόπος που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σε πληροφορίες και δεδομένα, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα ήταν απρόσιτα στους περισσότερους από εμάς.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου αυξήθηκε από μόλις 413 εκατομμύρια το 2000 σε πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια το 2016!

Το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου «έσπασε» το 2005. Κάθε μέρα τα τελευταία πέντε χρόνια, κατά μέσο όρο 640.000 άνθρωποι μπαίνουν στο διαδίκτυο για πρώτη φορά. Αλλά πόσοι άνθρωποι από κάθε χώρα είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο;

Η Κίνα και η Ινδία καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες καταλαμβάνουν μόνο το 50% και το 26% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, αντίστοιχα.

Οι πρώτες 6 χώρες από τους χρήστες (και οι μόνες χώρες που βρίσκονται πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες) το 2016/17 ήταν:

1.Κίνα = 765 εκατομμύρια

2.Ινδία = 391 εκατομμύρια

3.ΗΠΑ = 245 εκατομμύρια

4.Βραζιλία = 126 εκατομμύρια

5.Ιαπωνία = 116 εκατομμύρια

6.Ρωσία = 109 εκατομμύρια

Στην Ελλάδα 7,73 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χρήστες του Internet καθημερινά αγγίζοντας το 69,09% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Το διαδίκτυο έχει σημειώσει άνθιση με απίστευτο ρυθμό. Πολλές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, του Μπαγκλαντές, της Ακτής του Ελεφαντοστού, της Γκάνας και του Μαλάουι - διπλασίασαν τον αριθμό των χρηστών μόνο τα τελευταία 3 χρόνια. Περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης δεν έχει πρόσβαση ακόμη στο διαδίκτυο, όμως η ιστορία του Διαδικτύου μόλις ξεκίνησε, και αν λάβουμε υπόψιν μας πως 27.000 νέοι χρήστες ανακαλύπτουν το internte κάθε ώρα, σίγουρα πολλοί ακόμη είναι αυτοί που θα ανακαλύψουν αυτόν τον καινούριο συναρπαστικό κόσμο... σύντομα!