Πόσο συχνά πρέπει να ποστάρεις στο Facebook;

Πόσο συχνά πρέπει να ποστάρεις στο Facebook;

Έχουμε την απάντηση που ψάχνεις.

Αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύεις στα κοινωνικά μέσα και ειδικότερα στο Facebook; Υπέροχη ερώτηση. Η σύντομη απάντηση είναι, «όσο συχνά μπορείς να δημοσιεύεις με συνέπεια ποιοτικό περιεχόμενο». Οκ ναι, δεν σε βοηθήσαμε πολύ με αυτό.

Γι’ αυτό και ψάξαμε λίγο το θέμα, και σου έχουμε έναν μικρό οδηγό για το Facebook και το κάθε πόσο συχνά μπορείς να κάνεις post στο προφίλ σου ή σε σελίδες που ενδεχομένως διαχειρίζεσαι.

Οι περισσότερες μελέτες συμφωνούν ότι μία φορά την ημέρα είναι το ιδανικό, με το πολύ δύο αναρτήσεις ανά ημέρα. Το Hubspot διαπίστωσε ότι οι σελίδες κάτω των 10.000 fans παρουσίασαν πτώση των engagements κατά 50% ανά ανάρτηση αν υπήρχαν δημοσιεύσεις περισσότερες από μία φορές την ημέρα.

Τουλάχιστον, θα πρέπει να δημοσιεύεις στις σελίδες σου στο Facebook 3 φορές την εβδομάδα. Όσον αφορά το πότε να δημοσιεύσεις στο Facebook, μελέτες αναφέρουν νωρίς το απόγευμα. Αυτό ωστόσο δεν είχε αναμενόμενα αποτελέσματα για πολύ κόσμο. Ίσως να είναι περισσότεροι άνθρωποι στο διαδίκτυο και να κάνουν κοινή χρήση τότε, αλλά δεν είχαν όλοι τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναφορές λένε πως είναι ιδανικό να ποστάρεις είτε στις 06.30 το πρωί, είτε στις 20.30 το απόγευμα και να μην ξεπερνάς τις τρεις φορές την εβδομάδα.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν είναι: να ποστάρεις μία φορά την εβδομάδα, με top τις 3 φορές την εβδομάδα. Ιδανική χρήση ένα post την κάθε ημέρα.

Απόφυγε να κάνεις share πολλές αναρτήσεις στη σειρά. Άφησε τουλάχιστον 3 ώρες κενό μεταξύ των δημοσιεύσεων. Τα πολλά updates είναι ένας από τους no.1 λόγους που οι άνθρωποι κάνουν unfollow τις σελίδες στο Facebook.