12 λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
12 λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου

Πώς θα κάνεις τη μπαταρία του κινητού σου να κρατήσει περισσότερο;

Το κινητό σου τηλέφωνο είναι πια η προέκταση του χεριού σου και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί. Όλοι πλέον χρησιμοποιούμε το κινητό ακόμη και για τον πιο ασήμαντο λόγο, οπότε είναι λογικό η μπαταρία του να μην κρατάει πολλές ώρες.

Ωστόσο δεν φταίει μόνο η χρήση του που εξαντλεί τη μπαταρία σου. Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις όταν το φορτίζεις , με αποτέλεσμα η μπαταρία να αποδυναμώνεται όλο και πιο πολύ.

Το φορτίζεις στο φουλ την πρώτη μέρα που το αγοράζεις

Πόσες φορές δεν το έχεις ακούσει αυτό και δεν το έχεις κάνει κι εσύ; Αγοράζεις καινούργιο κινητό, το παίρνεις σπίτι, το βάζεις να φορτίσει και περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι λάθος.

Οι μπαταρίες των κινητών λειτουργούν πολύ καλύτερα, όταν είναι φορτισμένες μεταξύ 40-80%. Οπότε δεν χρειάζεται να φτάσει στην πλήρη φόρτιση για να το χρησιμοποιήσεις την πρώτη φορά.

Δεν χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο φορτίζει

Αρκετός κόσμος πιστεύει πως χρησιμοποιώντας το κινητό του όσο αυτό φορτίζει, κάνει κακό στη «ζωή» της μπαταρίας. Μάθε λοιπόν πως το να χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο φορτίζει δεν παίζει κανένα ρόλο. Είτε το χρησιμοποιείς είτε όχι, αυτό θα φορτίσει κανονικά και χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Πιστεύεις πως ο φορτιστής άλλου brand «σκοτώνει» τη μπαταρία σου

Εάν ο φορτιστής δουλεύει κανονικά δεν θα κάνει κακό στη συσκευή σου. Επομένως αν χρειάζεσαι να φορτίσεις το κινητό σου επειγόντως και δεν έχεις τον γνήσιο φορτιστή μαζί σου ή απλά έχει χαλάσει, δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε άλλο είναι συμβατός με τη συσκευή σου.

Πιστεύεις πως απενεργοποιώντας τη συσκευή σου κάνεις κακό στη μπαταρία

Μάντεψε; Αν απλά κλείνεις το κινητό σου περιοδικά, τίποτα δραματικό δεν πρόκειται να συμβεί. Στην πραγματικότητα κάποιες συσκευές αρχίζουν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά μετά από μία επανεκκίνηση.



Πάτησε το play στο βίντεο και δες τα υπόλοιπα λάθη που κάνεις.