Δοκιμάσαμε τα νέα smartphones της TCL και επιλέξαμε αυτό που μας ταιριάζει

Δοκιμάσαμε τα νέα smartphones της TCL και επιλέξαμε αυτό που μας ταιριάζει

Η απόκτηση ενός νέου smartphone δεν είναι απλή υπόθεση. Κυρίως γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε είναι εντελώς διαφορετικές και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα. 

από τον Δημήτρη Μαλλά

 

Πάρε για παράδειγμα τις Quenettes. Καθεμιά θέλει κάτι συγκεκριμένο από το smartphone της. Η μία προτιμά να μπορεί να βγάζει κορυφαία selfies, η άλλη δεν θέλει να αλλάζει συσκευή κάθε 1,5 χρόνο και αναζητά την πιο δυνατή συσκευή και η τρίτη, αναζητά πάντα τις ευκαιρίες και δεν πρόκειται να ξοδέψει περισσότερα από όσα απαιτεί η περίσταση και επιτρέπει το πορτοφόλι της.

Οι επιλογές είναι κάτι που αναζητούμε όλοι και όλες και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η λύση είναι τα νέα smartphones της TCL. Αν δεν το γνώριζες, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψηφιακών συσκευών παγκοσμίως, ένα brand που έχει αρχίσει να γίνεται πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι πως η TCL προσφέρει πολλές επιλογές. Ας τις ανακαλύψουμε όλες, λοιπόν!

Η δυνατή smartphone επιλογή για εσένα που είσαι του multitasking

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, ότι αναζητάς ένα smartphone που δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις για πολύ καιρό. Η TCL έχει λανσάρει το TCL 20R 5G, ένα μοντέλο το οποίο, όπως προκύπτει από την επωνυμία του, έχει τη δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι καθώς θα βλέπουμε περισσότερη αξιοποίηση του 5G, δεν θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξουμε smartphone για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις εντυπωσιακές εφαρμογές. Επιπλέον, το TCL 20R 5G είναι πολύ όμορφο από σχεδιαστικής πλευράς και εξαιρετικά ποιοτικό, ενώ η αίσθηση που σου δίνει όταν το κρατάς στο χέρι σου, είναι πως είναι ένα smartphone που αξίζει να έχεις στην τσάντα σου.

Ακόμη καλύτερο είναι όμως, όταν το έχεις ανοικτό. Ο λόγος είναι η οθόνη του. Βλέπεις, η TCL -μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της απεικόνισης- έχει εξοπλίσει το TCL 20R 5G20R 5G με μία οθόνη 6,52 ιντσών, που διαθέτει την τεχνολογία NXTVISION. Και η συγκεκριμένη τεχνολογία «ανεβάζει» επίπεδο στην εμπειρία και εξασφαλίζει μέγιστη απόλαυση και ελάχιστη καταπόνηση των ματιών. Την ίδια ώρα, το TCL 20R 5G20R 5G είναι και πολύ γρήγορο, χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή που χρησιμοποιεί και τα 4 GB μνήμης. Όσον αφορά στο πού θα αποθηκεύεις φωτογραφίες και video, ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64 GB ή στα 128 GB και μάλλον θα σε καλύψει.

Όσον αφορά στην κάμερα, στην πίσω πλευρά της συσκευής υπάρχει μια τριπλή κάμερα 13MP, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψεις φωτογραφιών και video με εξαιρετική λεπτομέρεια και ευκρίνεια. Η αυτόματη βελτίωση AI εξασφαλίζει ότι οι αποχρώσεις των σκηνών βελτιστοποιούνται, ενώ ο ειδικός φακός βάθους 2MP και ο φακός macro 2MP προσθέτουν ευελιξία, από πορτρέτα έως λεπτομερή κοντινή φωτογραφία. Το αποτέλεσμα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα για τη συγκεκριμένη κατηγορία smartphones.

Τέλος, δεν θα χρειαστεί να το φορτίζεις συχνά, δεδομένου ότι η μπαταρία είναι στα 4500 mAh και σίγουρα θα αντέξει για μία ημέρα.

Picture2

Η selfie επιλογή που θα σε καλύψει πλήρως

Αν είσαι από εκείνες για τις οποίες οι selfie αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής, δες λίγο πιο προσεκτικά το TCL 20Y. Ο λόγος είναι ότι διαθέτει στην πίσω πλευρά της συσκευής μία τριπλή κύρια κάμερα 48MP, ενώ στην εμπρόσθια πλευρά η κάμερα έρχεται με ανάλυση στα 8MP. Με την AI Ανίχνευση Σκηνής 2.0 αναγνωρίζει 22 διαφορετικές σκηνές, ώστε μια καλά φωτισμένη φωτογραφία να είναι μόλις ένα κλικ μακριά. Η εμπειρία χρήσης της κάμερας είναι πολύ καλή και ιδίως στις selfies είναι από τα smartphones όπου οι λήψεις συγκρίνονται με εκείνες πολύ πιο «ακριβών» μοντέλων.

Picture3

Επιπλέον, η συσκευή έρχεται με μία τεράστια οθόνη HD+ στις 6,52 ίντσες, η οποία και αυτή αξιοποιεί την τεχνολογία NXTVISION της TCL. Το αποτέλεσμα είναι μία ιδιαίτερα καλή εμπειρία όσον αφορά στη θέαση και την ιδιαίτερη άνεση κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης. Και από επιδόσεις, το TCL 20Y πάει πολύ καλά χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή και στην ύπαρξη 4 GB μνήμης RAM, που έχει ως αποτέλεσμα οι εφαρμογές να μην «κολλάνε» και γενικότερα η συσκευή να «τρέχει» πολύ ομαλά και χωρίς πολλά ζητήματα.

Τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου θα σε καλύψουν όσον αφορά στο θέμα του να έχεις μαζί σου διαρκώς τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και video. Και με τόσο μεγάλη μπαταρία (4000 mAh), δεν θα ψάχνεις φορτιστή ή power bank κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Picture4

Η προσιτή επιλογή για εσένα που δεν θέλεις να βγεις εκτός budget

Αν το budget σου είναι περιορισμένο, αλλά έχεις υψηλές απαιτήσεις από το smartphone σου, δες λίγο το TCL 205. Με τιμή που διαμορφώνεται στα 119,90 ευρώ, αποκτάς ένα smartphone με πολλές δυνατότητες.

Η οθόνη τεχνολογίας HD+ είναι στις 6,22 ίντσες και ο σχεδιασμός είναι πάρα πολύ καλός και μοντέρνος, όπως και η ποιότητα κατασκευής. Την ίδια ώρα, η διπλή κάμερα με χαρακτηριστικά ΑΙ βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής. Η κύρια κάμερα είναι στα 13 ΜP και συνοδεύεται από κάμερα ανίχνευσης βάθους 2MP με αρκετές λειτουργίες και χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν τη λήψη πολύ καλών και ζωντανών φωτογραφιών. Επιπλέον της κύριας έξυπνης κάμερας, η μπροστινή κάμερα 5MP για καλύτερες selfies, περιλαμβάνει φλας LCD και AI Face Beauty σε πραγματικό χρόνο. Όσον αφορά στις επιδόσεις, φροντίζει γι’ αυτό ο οκταπύρηνος επεξεργαστής με τη μνήμη στα 2 GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB.

Picture5

Με δεδομένο ότι το TCL 205 έρχεται με την «ελαφριά» έκδοση Go του Android 11, το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone που είναι αρκετά γρήγορο και εύχρηστο όσον αφορά στην καθημερινή χρήση. Επιπλέον, με τη μπαταρία να έχει χωρητικότητα 4000mAh, αλλά και την ύπαρξη λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου για την πρόσβαση σε αυτή, το TCL 205 είναι από τα μοντέλα που θα μπορούσες κάλλιστα να πεις ότι είναι «ευκαιρία».