Πώς να βγάζετε κορυφαίες φωτογραφίες με ένα προσιτό smartphone

Πώς να βγάζετε κορυφαίες φωτογραφίες με ένα προσιτό smartphone

Τι ψάχνει μία γυναίκα από το smartphone της; Να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες και video, να είναι όμορφο από σχεδιαστικής πλευράς και να «αντέχει» η μπαταρία για να μην ψάχνει φορτιστή ή power bank. 

Από τον Δημήτρη Μαλλά

Συνήθως αυτό το τρίπτυχο το υποστηρίζουν μοντέλα που κοστίζουν μερικές εκατοντάδες ευρώ. Όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε αυτό τον «κανόνα». Και μία τέτοια εξαίρεση είναι τα μοντέλα της «οικογένειας» 30 series της TCL.

Η TCL είναι ένα από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως όσον αφορά στα προϊόντα τεχνολογίας, διαθέτοντας μία αρκετά ευρεία γκάμα συσκευών. Στα smartphones είναι από τις εταιρείες που επιδιώκει να διαφοροποιηθεί σε όλους τους τομείς και με μοντέλα όπως τα TCL 30, 30+, 30 SE και 30 E μπορεί να πούμε ότι πετυχαίνει και με το παραπάνω αυτό το στόχο.

Από τα διαθέσιμα σήμερα στην ελληνική αγορά μοντέλα, τα TCL 30 και 30+ είναι τα δύο κορυφαία. Καταρχάς, ελκύουν την προσοχή με τον σχεδιασμό τους. Με πάχος μόλις 7,7 χιλιοστά είναι από τα πιο λεπτά της κατηγορίας και είναι ιδιαίτερα ελαφριά και αφήνουν μία πολύ όμορφη αίσθηση στο χέρι όταν τα πιάνεις. Ο σχεδιασμός τους διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και γενικότερα είναι από τους τομείς που δεν σε αφήνουν αδιάφορο.

Picture9

Εκεί που κάνουν, όμως, τη διαφορά είναι όταν αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς. Και ένας από τους βασικούς λόγους δεν είναι ότι είναι αρκετά γρήγορα και δεν «κολλάνε», αλλά επειδή έρχονται με ένα τριπλό σύστημα κάμερας με ανάλυση 50 MP. Τι σημαίνει αυτό; Εξαιρετικές φωτογραφίες ακόμη και σε σχετικά δύσκολες συνθήκες, πιστή απεικόνιση τοπίων και φυσικό bokeh. Επιπλέον, το 30+ έρχεται και με μία εμπρόσθια wide-angle κάμερα στα 13 MP, ώστε ακόμη και οι selfies που θα τραβήξετε να κινούνται σε επίπεδα πολύ ανώτερα από αυτά που έχετε συνηθίσει από ένα προσιτό smartphone.

Picture10

Επίσης, στα ατού είναι και η FHD+ AMOLED οθόνη που είναι αρκετά μεγάλη καθώς φθάνει στις 6,7 ίντσες και είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη στη χρήση χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία NXTVISION που έχει αναπτύξει η TCL. Κρατείστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι η TCL είναι εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών οθονών παγκοσμίως και προμηθεύει πολλούς από τους ανταγωνιστές της αλλά κρατά και ορισμένα χαρακτηριστικά για τα δικά της προϊόντα.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64 GB για το TCL 30 και στα 128 GΒ για το TCL 30+.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι, όμως, η μπαταρία. Ξεχάστε την ανάγκη να έχετε μαζί σας power bank στη βραδινή έξοδο. Πολύ απλά γιατί με τη χωρητικότητα στα 5010 mAh δεν θα χρειαστεί να φορτίσετε το smartphone σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αν θέλετε να είστε σίγουρες, το TCL 30+ υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 18W, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν το συνδέσετε στον φορτιστή του την ώρα που ετοιμάζεστε, η μπαταρία θα γεμίσει πριν το καταλάβετε.

Picture11

Αν πάντως, η οθόνη σας φαίνεται μεγάλη, υπάρχει και το TCL 30 SE. Ένα smartphone με το ίδιο τριπλό σύστημα κάμερας στα 50 MP στην πίσω πλευρά, εξαιρετικά γρήγορο και με την οθόνη HD+ των 6,5 ιντσών να χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία NXTVISION. Όπως, επίσης, και η μπαταρία είναι στα 5000 mAh ώστε να μην ψάχνετε power bank. Ο σχεδιασμός επίσης είναι εξαιρετικά όμορφος με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελκυστικό. Αν θέλετε, πάντως, κάτι λίγο πιο προσιτό υπάρχει και το TCL 30 E, η κύρια διαφορά του οποίου με το 30 SE είναι ότι έχει διπλή κάμερα με την ανάλυση πάντως να παραμένει στα 50 ΜP.

Σε περίπτωση που ψάχνετε ένα όμορφο smartphone με πολύ καλές επιδόσεις και τη δυνατότητα για εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε μία… περιουσία, τότε τα νέα μοντέλα της TCL θα σας καλύψουν και με το παραπάνω. Ιδίως αν σκεφτείτε ότι το TCL 30+ είναι στα 219,90 ευρώ, το TCL 30 στα 199,90 ευρώ και το TCL 30 SE στα 169,90 ευρώ για την έκδοση με τα 64 GB και στα 189,90 ευρώ για εκείνη με τα 128 GB.