5 μυστικά για να έχεις μπαταρία στο κινητό όλη την ημέρα

5 μυστικά για να έχεις μπαταρία στο κινητό όλη την ημέρα

Εύκολοι και έξυπνοι τρόποι που αξίζει να δοκιμάσεις αν βαρέθηκες να φορτίζεις συνεχώς τη συσκευή σου.

Τα smartphone μας είναι πιο έξυπνα και πολυλειτουργικά από ποτέ. Μας επιτρέπουν να περιηγηθούμε στον διαδίκτυο, να ελέγξουμε τα email μας, να βγάλουμε φωτογραφίες, να παίξουμε παιχνίδια και να κατεβάσουμε εκατομμύρια εφαρμογές.

Η μεγάλη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην μπαταρία. Αποτελούν προέκταση του χεριού μας 24/7 και σαν αποτέλεσμα δεν είναι λίγες οι φορές που η μπαταρία εξαντλείται πριν γυρίσουμε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σωστό είναι να φορτίζουμε το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζουμε να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%. Όσο περισσότερο προσέχουμε το κινητό μας, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλες κάνουμε είναι πως το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει.

5 tips για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σου

1649920161519-664899707-kinito6.jpg

- Χαμήλωσε την φωτεινότητα της οθόνης

Η οθόνη καταναλώνει μεγάλο πσοοστό της μπαταρίας. Η συνεχή χρήση του κινητού με πλήρη φωτεινότητα δεν αδειάζει μόνο γρήγορα την μπαταρία αλλά μπορεί να προκαλέσει και μόνιμες κίτρινες κηλίδες στην οθόνη σου.

- Μη φορτίζεις συνέχεια το κινητό σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλες κάνουμε είναι να φορτίζουμε συνεχώς το κινητό μας. Αυτό μειώνει δραματικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας με αποτέλεσμα να χαλάει πιο γρήγορα.

Πώς θα σερφάρεις στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπίζουν την τοποθεσία σου

- Επένδυσε σε ένα power bank

Η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις για παν ενδεχόμενο είναι ένα power bank. Σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις το κινητό σου σε λίγα λεπτά όπου κι αν βρίσκεσαι.

- Κλείσε το Bluetooth και το Wi-Fi

Εάν δεν συνδέεσαι σε μια συσκευή Bluetooth, όπως ένα smartwatch ή ένα σετ ακουστικών Bluetooth, απενεργοποίησε τη σύνδεση Bluetooth του τηλεφώνου σου για να εξοικονομήσεις μπαταρία.

- Κλείσε τα δεδομένα

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας καταναλώνουν ενέργεια της μπαταρίας. Εφόσον απενεργοποιήσεις τα δεδομένα (3G, 4G) το τηλέφωνο αυτόματα θα απενεργοποιήσει λειτουργίες που χρησιμοποιούν δεδομένα ή θα μπουν σε αδράνεια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com