Πώς θα σερφάρεις στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπίζουν την τοποθεσία σου

Πώς θα σερφάρεις στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπίζουν την τοποθεσία σου

Υπάρχει τρόπος να διασφαλίσεις την ιδιωτικότητά σου και αξίζει να τον δοκιμάσεις.

Το Internet αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, τόσο εντός αλλά και εκτός γραφείου. Το κινητό, ο υπολογιστής και οι λοιπές συσκευές που χρησιμοποιούμε για να πλοηγηθούμε στον ιστό κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας και μας προσφέρουν πληθώρα πληροφοριών.

Πώς θα σερφάρεις ανώνυμα στο διαδίκτυο

via GIPHY

Η δυνατότητα να σερφάρουμε ανώνυμα στο Internet είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία στον τομέα της επικοινωνίας. Ουσιαστικά ννοούμε να έχουμε τη δυνατότητα να αποκρύπτουμε το ηλεκτρονικό μας ίχνος (την περίφημη IP). Κακά τα ψέματα το ανώνυμο σερφάρισμα είναι ιδανικό για μερικές περιπτώσεις (πχ. όταν συνδεόμαστε σε πολλαπλούς λογαριασμούς υπηρεσιών, όταν βρισκόμαστε σε ξένο υπολογιστή ή στον εργασιακό μας χώρο κ.ά).

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να αποφύγουμε την επικοινωνία του υπολογιστή μας με τους servers των σελίδων που επισκεπτόμαστε είναι η απόκρυψη της ΙP και η χρήση της ανώνυμης περιήγησης. Η κανονική περιήγηση στον ιστό αφήνει εκτεθειμένα τα στοιχεία σου στον κάτοχο του ιστοτόπου και σε οποιονδήποτε άλλο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις την ανώνυμη περιήγηση;

Η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, συνοψίζεται στην ιδιωτικότητα. Η ανώνυμη περιήγηση στον ιστό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη εάν βρίσκεσαι σε χώρα που έχει περιοριστικές πολιτικές ιστού. Μπορείς έτσι να αποκρύψεις τις συνήθειες περιήγησής σου για να παρακάμψεις τους περιορισμούς πρόσβασης.

Πώς θα ενεργοποιήσεις την ανώνυμη περιήγηση

Ότι κάνεις online μπορεί να εντοπιστεί στη διεύθυνση IP του υπολογιστή σου. Εάν λοιπόν θέλεις πραγματικά να περιηγηθείς ανώνυμα, θα πρέπει να αποκρύψεις την IP σας. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για αυτό τον σκοπό.

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) βοηθούν στην ανωνυμοποίηση της θέσης σου αποκρύπτοντας την πραγματική σου διεύθυνση IP, ενώ εκχωρείται μια «εικονική» IP σε άλλη τοποθεσία. Επένδυσε σε έναν ανώνυμο διακομιστή VPN για να περιηγηθείς στον ιστό σαν να βρισκόσουν κάπου αλλού. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποκρύψεις την τοποθεσία σου ή για να ξεμπλοκάρεις το περιεχόμενο με περιορισμό.

Πώς θα βλέπεις Netflix όπου κι αν βρίσκεσαι χωρίς σύνδεση στο internet

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: