Οι Θεοί της Αρχαιότητας έρχονται στο Viber μέσα από ένα Φακό AR

Οι Θεοί της Αρχαιότητας έρχονται στο Viber μέσα από ένα Φακό AR

Η δημοφιλής εφαρμογή γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, συνδέοντας ψηφιακά τον πολιτισμό με τη διασκέδαση.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου, η κορυφαία πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στη χώρα μας συνδέει τον πολιτισμό με τη διασκέδαση μέσω ενός δημιουργικού φακού που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προβάλουν τους εαυτούς τους ως Αρχαίους Θεούς της ελληνικής μυθολογίας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ: «Αν ήμουν Αρχαίος Θεός, ποιος θα ήμουν και πώς θα έμοιαζα;» Οι Θεοί του Ολύμπου έρχονται μέσω ενός Φακού στο Viber για να απαντήσουν σε αυτή την αιώνια ερώτηση.

Η σημερινή ημέρα, χάρη στη δωρεάν είσοδο, συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες σε μουσεία και υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Το Viber προτρέπει τους χρήστες του στην Ελλάδα να περιηγηθούν στους χώρους αυτούς όπως ποτέ ξανά, με το να γίνουν πρωταγωνιστές σε φωτογραφίες και βίντεο ως Θεοί, με φόντο το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ολυμπίας ή άλλα ιστορικά σημεία. Ο Δίας, η Αθηνά, ο Ερμής, ο Ποσειδώνας, ο Διόνυσος και η Αφροδίτη αποκτούν την ψηφιακή τους ενσάρκωση μέσω της τεχνολογίας AR του Viber σε έναν Φακό, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τα πιο σημαντικά αξεσουάρ ενός Θεού, όπως οπλισμό από την εποχή του χαλκού και του σιδήρου και χιτώνες με ελληνικά μοτίβα, που συνθέτουν μια πιο αυθεντική αρχαιοελληνική εμφάνιση.

1652875188983-753679789-GR-God-lenses-(2).jpg

Είναι γνωστό ότι η δημοφιλής στην Ελλάδα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων λατρεύει τις παραδόσεις της χώρας και προσφέρει σχετικό περιεχόμενο στο εδώ κοινό της. Έτσι, για τους φίλους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και της μυθολογίας που θέλουν να βρουν σε ποιον από τους Έλληνες θεούς μοιάζει περισσότερο ο χαρακτήρας τους, είναι επίσης διαθέσιμο στο Viber ένα κουίζ. Οι ερωτήσεις θα διασκεδάσουν τους χρήστες χαρτογραφώντας χαρακτηριστικές πτυχές της προσωπικότητάς τους που αντιστοιχούν σε Θεούς από τη μυθολογία.

Δείτε τον εαυτό σας ως Έλληνα Θεό γρήγορα και εύκολα, πατώντας το εικονίδιο με το φάντασμα στην κάμερά σας ή κάνοντας κλικ εδώ. Γιορτάστε την ελληνική μυθολογία απαθανατίζοντας τον εαυτό σας με τον θεματικό μας φακό και μοιραστείτε την ατμόσφαιρα με τους φίλους σας, παρακινώντας τους να επισκεφτούν ένα από τα διάσημα μουσεία και να παρακολουθήσουν τα αληθινά αγάλματα και τις απεικονίσεις των θεοτήτων της αρχαιότητας στα κεραμικά της εποχής.