Πώς θα απενεργοποιήσεις τον εντοπισμό του κινητού σου

Πώς θα απενεργοποιήσεις τον εντοπισμό του κινητού σου

Η συσκευή σου μπορεί να αποκαλύψει την τοποθεσία σου υπάρχει ωστόσο τρόπος να το αποφύγεις.

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας και το κινητό μας τηλέφωνο αποτελεί προέκταση του χεριού μας. Όπως πιθανότατα γνωρίζεις κι εσύ, όλες οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν gps και υπηρεσίες εντοπισμού. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο, εάν για παράδειγμα χάσεις το κινητό σου ή θέλεις να εντοπίσεις ένα φιλικό πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο παραβιάζεται καθημερινά αφού μπορούμε εύκολα να εντοπιστούμε από τη συσκευή μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το smartphone σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της τοποθεσίας σου. Οι εφαρμογές που εγκαθιστάς και χρησιμοποιείς είναι ο κύριος τρόπος εντοπισμού, ωστόσο τις περισσότερες φορές, βρίσκουν το στίγμα σου με πύργους κινητής τηλεφωνίας ή ασύρματα δίκτυα.

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο TikTok θα σε κάνει να πληρώσεις

Πώς σε εντοπίζουν

Ο πιο ακριβής τρόπος παρακολούθησης της τοποθεσίας ενός χρήστη σε αστικές περιοχές είναι η χρήση Wi-Fi. Το iPhone ή το smartphone Android σου επανειλημμένα σαρώνει για τη θέση των σημείων πρόσβασης Wi-Fi, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον τριγωνισμό της τοποθεσίας της συσκευής σου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συνιστούν να απενεργοποιείς το Wi-Fi όταν είσαι έξω. Ιδανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα VPN για να κρύψεις την πραγματική διεύθυνση IP.

Πώς θα απενεργοποιήσεις τον εντοπισμό του κινητού σου

Εάν έχεις Android: Ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσεις την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Android είναι απενεργοποιώντας την τοποθεσία στον πίνακα «Γρήγορες ρυθμίσεις» πάνω από τις ειδοποιήσεις σου. Η τοποθεσία μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πατήσεις το εικονίδιο με το μολύβι στο κάτω μέρος του πλαισίου «Γρήγορες ρυθμίσεις» για να το προσθέσεις εάν δεν υπάρχει ήδη.

Άνοιξε το μενού «Ρυθμίσεις» του τηλεφώνου σου και να μετακινήσου προς τα κάτω, όπου θα βρείς τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στην ενότητα «Ασφάλεια και απόρρητο». Εδώ μπορείς να απενεργοποιήσεις εντελώς την τοποθεσία καθώς και να δείς ποιες εφαρμογές έκαναν πρόσφατα αιτήματα τοποθεσίας.

Εάν έχεις i-phone: Σε αντίθεση με το Android, το Κέντρο Ελέγχου του iOS δεν σου παρέχει την επιλογή να απενεργοποιήσεις τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν δεν έχεις χρόνο, μπορείς πάντα να ζητήσετε από τη Siri να απενεργοποιήσει την παρακολούθηση τοποθεσίας iPhone για εσένα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com