Διασχίζοντας τη λίμνη Thun με ένα e-bike: Η εμπειρία που αλλάζει όσα ξέρεις για τις μετακινήσεις σου

Διασχίζοντας τη λίμνη Thun με ένα e-bike: Η εμπειρία που αλλάζει όσα ξέρεις για τις μετακινήσεις σου

Πώς θα σου φαινόταν αν κάθε μέρα που ξυπνούσες, είχες τον χρόνο να αναπνέεις τον καθαρό, πρωινό, αναζωογονητικό αέρα; Τι θα έλεγες αν αντί για κούραση, εκνευρισμό και ένταση μέχρι να φτάσεις στο γραφείο, εσύ ένιωθες ευεξία, χαρά και ενθουσιασμό, ενώ την ίδια ώρα ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας σε κατέκλυζε;

Στην περίπτωση που όλα τα παραπάνω σου φαντάζουν ως ένα αρκετά ουτοπικό σενάριο στη σύγχρονη αστική καθημερινότητα, τότε μάλλον δεν έχεις μετακινηθεί στην πόλη με ένα σύγχρονο e-bike.

Οφείλω να παραδεχθώ ότι αν και είχα ακούσει πολλά για τα οφέλη των ηλεκτρικών ποδηλάτων, δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω κάποιο μέχρι προσφάτως. Και το ποδήλατο που οδήγησα, δεν ήταν ένα τυχαίο e-bike, αλλά το καινοτόμο Stromer ST3.

Με αυτό ακριβώς το ποδήλατο κατάφερα να κάνω τον γύρο μιας λίμνης στην «καρδιά» της Ελβετίας, διανύοντας πάνω από 50 χιλιόμετρα και δη, χωρίς να ιδρώσω ή να κουραστώ.

20220616_193859.jpg

Για την ακρίβεια, πάνω στις δύο ρόδες του Stromer ST3 με τα ελαστικά Pirelli Cycl-e, κατάφερα να φτάσω από το Merligen μέχρι το Thun και από το Spiez μέχρι το Interlaken και πάλι πίσω, βλέποντας τις ομορφιές της ελβετικής επαρχίας με μία άλλη, πιο διασκεδαστική, wellness και eco-friendly «ματιά», σε μία μαγευτική περιήγηση γύρω από τη λίμνη Thun με την Kosmoride, δηλαδή την εταιρεία που φέρνει κορυφαία e-bike στην Ελλάδα, όπως τα Stromer.

IMG_20220617_180256_564.jpg

Τα e-bike που αγαπούν οι celebrities και απογειώνουν τις αστικές μετακινήσεις

«Drive the difference». Αυτό είναι το μότο και η φιλοσοφία της Stromer και αυτό ακριβώς αισθάνθηκα όταν οδήγησα για πρώτη φορά ένα από τα ποδήλατά της. Η αίσθηση ήταν μοναδική, το ίδιο και η ταχύτητα, αν αναλογιστείς πως το Stromer ST3 που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω στην Ελβετία, προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα (στο πιο ισχυρό επίπεδο υποβοήθησης).

Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως η Stromer είναι το brand που λάτρεψαν οι πιο δημοφιλείς «αστέρες» του Χόλιγουντ, ακόμη και προτού τα ποδήλατά της γίνουν γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο. Να αναφέρω απλώς ότι ο γνωστός ηθοποιός Ryan Reynolds λατρεύει τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Stromer, ενώ ο Leonardo DiCaprio ενθουσιάστηκε με τα e-bikes της εταιρείας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ελβετία πριν από αρκετά χρόνια και έκτοτε, παραμένει πιστός της θαυμαστής, οδηγώντας τα Stromer bike του στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

20220616_151606.jpg

Κατά την επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις της Stromer στη Βέρνη, λοιπόν, γνώρισα από κοντά τις τεχνολογίες και τους ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά στις σύγχρονες μετακινήσεις και είδα το πώς η ελβετική μηχανική συνδυάζεται με την υψηλή ποιότητα κατασκευής και με τη μοναδική minimal σχεδίαση, για να μας φέρουν εναλλακτικά οχήματα μετακίνησης που όχι μόνο μας «λύνουν» τα χέρια, αλλά ωφελούν εμάς και το περιβάλλον.

Αν αναλογιστείς, μάλιστα, πως πρόκειται για ποδήλατα που μπορείς να ελέγχεις και να «τσεκάρεις» μέσω του smartphone σου και ότι για να τα κλειδώσεις και να ξέρεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κλοπής, αρκεί να πληκτρολογήσεις ένα pin ασφαλείας στην οθόνη τους (όταν κάποιος πάει να κλέψει το ποδήλατο «χτυπάει» συναγερμός, η πίσω ρόδα «κλειδώνει», λαμβάνεις ειδοποίηση στο κινητό για το περιστατικό και μέσω GPS μπορεί να εντοπιστεί ακριβώς το πού βρίσκεται το e-bike) μπορείς να καταλάβεις ότι τα συγκεκριμένα ποδήλατα, φέρνουν κάτι από το αύριο στο σήμερα, χάρη στις μοναδικές τεχνολογίες που διαθέτουν.

20220616_152436.jpg

Γιατί να αρχίσεις να μετακινείσαι στην πόλη με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Αφού βρέθηκα στις εγκαταστάσεις της Stromer και οδήγησα ένα από τα ηλεκτρικά της ποδήλατα, βέβαια, δεν μπορούσα παρά να διερωτηθώ για τα εξής: Πώς θα άλλαζε η ζωή μου στην Αθήνα, αν είχα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο; Πώς θα ήταν, δηλαδή, η καθημερινότητά μου αν αντί να περνάω αρκετό από τον ομολογουμένως δυσεύρετο ελεύθερό μου χρόνο «κολλημένη» στην κίνηση της πόλης ή αν αντί να τρέχω να προλάβω το λεωφορείο, μετακινούμουν με ένα e-bike, όπως το Stromer ST3;

Βλέπεις, συχνά παραπονιόμαστε για την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη, ωστόσο, σπάνια κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε όσα μας ενοχλούν. Και η αλήθεια είναι πως το θέμα των καθημερινών μας μετακινήσεων, μας επηρεάζει και μας προβληματίζει. Εδώ έρχονται, λοιπόν, τα σύγχρονα e-bike για να μας δείξουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα, ωφέλιμη σε πολλά σημεία.

stromer1.jpg

Διότι η μετακίνηση με ένα e-bike είναι γρήγορη και διασκεδαστική, αλλά την ίδια ώρα είναι «πράσινη», εύκολη, άνετη, ασφαλής, οικονομική (ειδικότερα στις μέρες μας που οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη) και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για να φροντίζουμε καθημερινά την ευεξία μας.

Στη δική μου περίπτωση, η οδήγηση με το Stromer e-bike ήταν όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα. Ήταν μία feel good εμπειρία, που μου χάρισε ένα αίσθημα ελευθερίας και χαράς, συναισθήματα τα οποία είχα καιρό να νιώσω κατά τη διάρκεια μιας μετακίνησης. Και αυτό που διαπίστωσα, επίσης, ήταν ότι με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, δεν χρειάζεται να σε απασχολούν ζητήματα που ίσως σε προβληματίζουν με το συμβατικό ποδήλατο που έχεις, όπως το να ανέβεις μία ανηφόρα ή το να κουραστείς, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

stromer2.jpg

Αν σκεφτείς, μάλιστα, ότι το 51% των Stromer riders αντικατέστησε το αυτοκίνητο με ένα e-bike της εταιρείας και πώς το 87% των ποδηλάτων της Stromer χρησιμοποιείται για μετακινήσεις και μάλιστα, το 59% καθόλη τη διάρκεια του έτους, μπορείς να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ηλεκτρικό ποδήλατο, αλλά για μία βασική επιλογή μετακίνησης για όλο τον χρόνο, που συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με την ταχύτητα, την άνεση, τη βιωσιμότητα και γενικά, με το eco-friendly lifestyle.

Αυτός ο εναλλακτικός και «πράσινος» τρόπος μετακίνησης, λοιπόν, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Και όλα ξεκίνησαν με μία μαγευτική ποδηλατική διαδρομή στην Ελβετία, που έγινε πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα, από όσο μπορούσα να φανταστώ.

287368960_562855048543053_5062888236259822040_n.jpg

Αν θέλεις να ζήσεις, λοιπόν, και εσύ την εμπειρία οδήγησης ενός e-bike, μία επίσκεψη σε ένα Kosmoride experience store, αρκεί για να πάρεις μία γεύση από το πώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα φέρνουν τη νέα εποχή του e-mobility. Διότι με ένα test ride θα διαπιστώσεις πώς τα e-bike μπορούν να κάνουν πιο διασκεδαστικές, άνετες και «έξυπνες» τις μετακινήσεις σου, δίνοντάς σου ταυτόχρονα την ευκαιρία να συμβάλλεις και εσύ από την πλευρά σου στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, που τόσο πολύ μας ταλαιπωρεί όλους.

Το σίγουρο είναι πως μία αλλαγή στον τρόπο που μετακινείσαι, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές περισσότερες και δη θετικές αλλαγές. Και το να μετακινείσαι καθημερινά στην πόλη ξεκούραστα, οικονομικά, χωρίς εκνευρισμό, φροντίζοντας παράλληλα την ευεξία σου και κερδίζοντας χρόνο για όσα θέλεις, είναι μεγάλη υπόθεση!