Τι συνέβη τελικά με το Instagram; Η μαζική αναστολή λογαριασμών και η απάντηση της εταιρίας

Τι συνέβη τελικά με το Instagram; Η μαζική αναστολή λογαριασμών και η απάντηση της εταιρίας

Oι χρήστες της εφαρμογής σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τις τελευταίες ώρες.

Παγκόσμια αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram. Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά, ωστόσο το «πρόβλημα» αφορά έναν αριθμό λογαριασμών, ακόμη και στη χώρα μας, οι οποίοι χωρίς καμία προειδοποίηση, απενεργοποιήθηκαν.

«Πανικός» στο Instagram- Τι συνέβη

Σύμφωνα πάντα με το DownDetector, τα προβλήματα άρχισαν χθες στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) και επηρεάζουν τους χρήστες παγκοσμίως. Αμέτρητοι χρήστες διαπίστωσαν ότι άρχισαν να χάνουν followers ενώ λίγο αργότερα πολλοί λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν προσωρινά.

insta_problima.png

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους χρονικό περιθώριο 30 ημερών, προκειμένου να διαφωνήσουν με την απόφαση της αναστολής. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου 1 μήνα που το Instagram εμφανίζει προβλήματα.

Η απάντηση της εταιρίας

Το Instagram εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter αναφέροντας πως η εταιρία είναι ενήμερη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μερίδα των χρηστών και πως επιχειρεί να τα λύσει.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram. Το εξετάζουμε και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία», έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτησή της.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4.000 προβλήματα στο DownDetector, ενώ χιλιάδες είναι οι αναφορές μόνο από χρήστες στη Μεγάλη Βρετανία.

provlima_insta.jpg

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του δημοφιλούς app αναφέρουν πως δεν έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους ή βλέπουν ένα μήνυμα που γράφει πως ο λογαριασμός τους διαγράφηκε προσωρινά. Άγνωστοι παραμένουν προς το παρόν οι λόγοι των δυσλειτουργιών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως χιλιάδες εταιρικά προφίλ «έπεσαν» με το κόστος και τις συνέπειες στην αγορά να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com