Big in Korea! Ταξιδέψαμε με τη Samsung στη Σεούλ και βρεθήκαμε στο μέλλον της τεχνολογίας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Big in Korea! Ταξιδέψαμε με τη Samsung στη Σεούλ και βρεθήκαμε στο μέλλον της τεχνολογίας

O κορεάτικος, τεχνολογικός κολοσσός μας φιλοξένησε στην πόλη του για το #SamsungUnpacked (aka παγκόσμια πρώτη) του νέου οικοσυστήματος Galaxy. Τα φουτουριστικά smartphones Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5, το Tab S9 που φέρνει την premium εμπειρία Galaxy σε tablet και τα smartwatches Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic παρουσιάστηκαν σε ένα εντυπωσιακό event, στο Coex Convention & Exhibition Center και μας έκαναν να κοιτάξουμε κατάματα το αύριο των foldable συσκευών κινητής τηλεφωνίας, των εξατομικευμένων ρυθμίσεων ευεξίας και άθλησης αλλά και των δυνατοτήτων θέασης και ψυχαγωγίας πίσω από μία οθόνη 14,6 ιντσών.

«Samsung σημαίνει τρία αστέρια στα κορεάτικα. Ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει το μεγάλο, το δυνατό και το πολυπληθές, ενώ το αστέρι συμβολίζει το διηνεκές»: αυτό ήταν πρώτο trivia που έμαθα κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο στη ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα της Σεούλ. Το θυμάμαι εύκολα ακόμα γιατί η ίδια η λέξη κρύβει από πίσω της τα επίθετα που θα περιέγραφαν την «Samsung εμπειρία» που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο Unpacked event της εταιρίας για τον Ιούλιο του 2023. Πήγαμε στη γενέτειρά της και είδαμε το πόσο «δυνατή, μαζική και μεγάλη» είναι η Samsung εντός και εκτός Ασίας.

sam1.jpg

Διονυσία Καλαποθαράκου, Editor in Chief @ Queen.gr

Από το παραδοσιακό Gwangjang market, όπου μπορείς να βρεις από νυφικά και παλιά περιοδικά μέχρι την κυρία που μαγειρεύει στη σειρά του Netflix «Street Food: Asia», φτάσαμε στον πιο ψηλό πύργο της Σεούλ και στη συνέχεια ανακαλύψαμε το παλάτι του Changdeokgung, τα υπέροχα κορεάτικα μπάρμπεκιου της Samseong-Ro και το «υπόγειο» shopping στο Starfield Coex Mall. Μία μικρή γεύση από Ν. Κορέα και μία «μεγάλη γεύση» από Samsung που με έκανε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου να σκεφτώ πως το να πηγαίνεις με τη Samsung στην Κορέα είναι σαν να πηγαίνεις κάπου με τον Πρωθυπουργό, όλες οι πόρτες ανοίγουν και η ζωή γίνεται πιο εύκολη και απλή… ό,τι ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή, όταν χρησιμοποιείς τις συσκευές της.

Samsung Unpacked: Live from Red Carpet

Το Unpacked πραγματοποιήθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Coex Exhibition Center στο Gangnam και ξεκίνησε όπως του άρμοζε… με χειροκροτήματα και ουρλιαχτά αγάπης και θαυμασμού για τους Stray Kids που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο κόκκινο χαλί. Η Κ-Pop δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη διοργάνωση, όπως δεν θα μπορούσε να λείπει και άλλη μία επάξια εκπρόσωπός της teen pop-culture, η πρωταγωνίστρια της σειράς «Εuphoria», Sydney Sweeney. H ηθοποιός ταξίδεψε -σαν και εμάς- αποκλειστικά για τη Samsung στη Ν. Κορέα και όπως έγραψε σε story στο Instagram της «κάτι αντίστοιχο δεν έχει ζήσει ποτέ στο Hollywood».

DSC04818-Enhanced-NR_edit.jpg

Η Sydney Sweeney με το νέο Galaxy Z Flip5.

Ξεκίνησε με την παρουσίαση των νέων αναδιπλούμενων smartphones Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5. Ο νέος μηχανισμός αναδίπλωσης προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για κάθε χρήστη μέσω του κομψού και συμπαγή σχεδιασμού τους. Στο Galaxy Flip5 λάτρεψα τη νέα, μεγαλύτερη οθόνη Flex Window που σου δίνει τη δυνατότητα να τραβάς selfies με την πίσω κάμερα, ενώ μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες με τη FlexCam, χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου. Ακόμα μάθαμε πως το Galaxy Z Flip5 ζωντανεύει κάθε φωτογραφία κάνοντας βελτιώσεις χρησιμοποιώντας λύσεις AI. Ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο αλγόριθμος επεξεργασίας σήματος εικόνας (ISP) με τεχνητή νοημοσύνη διορθώνει κάθε οπτικό πρόβλημα που μπορεί να αλλοιώνει τις εικόνες ενώ παράλληλα βελτιώνει τις λεπτομέρειες της εικόνας και τον χρωματικό της τόνο. Ακόμη και από απόσταση, οι φωτογραφίες είναι πιο καθαρές και με μεγαλύτερο ψηφιακό zoom.

Galaxy-Unpacked-2023_1.jpg

Στο Galaxy Unpacked.

Το Galaxy Z Fold5 είναι πλέον πιο ελαφρύ και λεπτό από ποτέ! Η νέα βελτιωμένη δυνατότητα drag and drop με δύο χέρια σε βοηθάει να «παίξεις» με το περιεχόμενό σου μετακινώντας το μεταξύ εφαρμογών και οθονών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγγίξεις και να κρατήσεις πατημένη μια εικόνα στο Samsung Gallery με το ένα σου δάχτυλο και με το άλλο να ανοίξεις την εφαρμογή Samsung Notes. Done and done! Eπίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις περισσότερα πράγματα εν κινήσει, η κύρια οθόνη 7,6 ιντσών μπορεί να παίξει την αγαπημένη σου ταινία σε κατακόρυφο ή οριζόντιο προσανατολισμό, ενώ με μια εφαρμογή που «τρέχει παρασκηνιακά» σου επιτρέπει να παρακολουθείς βίντεο σε πλήρη οθόνη και ταυτόχρονα να τσατάρεις μέσα από το αιωρούμενο αναδυόμενο παράθυρο στο πλάι της οθόνης.

TM-Roh-President-and-Head-of-MX-Business.jpg

O TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics .

Το νέο tablet Tab S9 είναι το dream item για κάθε νέα μαμά. Βυθίζεται στο νερό και .. επιζεί (το είδα να συμβαίνει live στην media παρουσίαση των προϊόντων την πρώτη ημέρα του ταξιδιού)! Διαθέτει τετραπλά ηχεία για καλύτερη προβολή ταινιών, βελτιστοποιημένες εμπειρίες gaming σε μεγαλύτερη οθόνη ενώ συνοδεύεται από ένα εργαλείο που οι χρήστες αγαπούν, το S Pen. Αν το συνδέσεις με πληκτρολόγιο έχεις έναν φορητό υπολογιστή μαζί σου 24/7.

sam41.jpg

To Samsung Galaxy Tab S9... μέσα στο νερό!

«Δεν υπάρχουν συσκευές όπως το Galaxy Tab S9 στην αγορά σήμερα. Αποτελεί ένα πραγματικά ανατρεπτικό προϊόν, το πρώτο στο είδος του που προσφέρει την εμπειρία που αναζητούν οι χρήστες από τα tablets, σε ένα ολοκληρωμένο premium design. Η σειρά Galaxy Tab S9 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πάρουν τις μεγάλες ιδέες τους και να τις υλοποιήσουν εντελώς αβίαστα», δήλωσε ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics και ο χώρος σείστηκε από τα χειροκροτήματα.

Last, but not least, η νέα σειρά Galaxy Watch6 η οποία παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση σε θέματα fitness και ευεξίας, έχει μεγαλύτερο καντράν από οποιοδήποτε άλλο smartwatch, υπηρεσία sleep coach για να μετρήσει το πόσο καλά κοιμάσαι (ναι, μπορεί να καταγράψει το χρόνο άπνοιας αλλά και το πόσο συχνά ροχαλίζεις) και φυσικά σου παρέχει όλα τα μέσα για να είσαι πάντα σε καλή φυσική κατάσταση.

unpk_watch6_dl6.jpg

Τα smartwatches Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic

Το Body Composition είναι μία υπηρεσία του νέου Galaxy Watch 6 που σου κάνει βασικές μετρήσεις, όπως αυτές για τους σκελετικούς μύες, τον μεταβολικό ρυθμό, τα ποσοστά νερού και λίπους που έχεις στο σώμα σου, ώστε να έχεις μία πλήρη εικόνα για τη φυσική σου κατάσταση πριν μιλήσεις με τον γυμναστή και τον διατροφολόγο σου.

https://www.instagram.com/p/CvFf8PbvQEH/

Τake me down to Digital City

«… where the grass is green and the girls are pretty.» Σιγομουρμούριζα πολλές φορές -κάπως παραφρασμένο- το «Paradise City» των Guns N’ Roses την επόμενη ημέρα από το #SamsungUnpacked όταν και επισκεφθήκαμε το υπερσύγχρονο camp που έχει δημιουργήσει η Samsung λίγο έξω από το κέντρο της Σεούλ. Η «Digital City» απασχολεί 37.000 εργαζόμενους και θυμίζει κάπως την πόλη των «Jetsons» χωρίς τα ιπτάμενα αυτοκίνητα (ακόμα!). Περιλαμβάνει το Samsung Ιnnovation Museum οπού μπορείς να δεις ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία των ανακαλύψεων, το ιδανικό μέρος για brainstorming αν είσαι διάνοια με έφεση την τεχνολογία, aka το C-Lab Creative και ένα υπερσύγχρονο smart home για να δεις στην πράξη πώς η Samsung κάνει την καθημερινότητά σου πιο εξελιγμένη, πιο απλή και πιο υπέροχη.

thumb-suwon-201910-1-1-(1).jpg

H Digital City

Καλωσήρθες στην πόλη των ονείρων σου

«Dream City» λέγεται η βασική παραγωγική μονάδα της Samsung στην Ν. Κορέα, βρίσκεται περίπου 3,5 ώρες έξω από τη Σεούλ, στην περιοχή Gumi και την επισκεφθήκαμε την τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας για να δούμε κυριολεκτικά πώς φτιάχνεται το smartphone που κρατάμε αυτήν τη στιγμή στα χέρια μας. Εκεί παράγεται η σειρά Galaxy S και Ζ, δηλαδή τα νέα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5. Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν παραχθεί 9.000.000 τηλέφωνα μόνο στο Gumi H εμπειρία από την περιήγηση στο εργοστάσιο μας έκανε να καταλάβουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει τόσο «βαθιά» στη διαδικασία παραγωγής όπου η ανθρώπινη παρουσία δεν ήταν απαραίτητη σε πολλά σημεία της κατασκευής των συσκευών. Σαν να συμβαίνει πραγματικά το «Ι Αm Robot», χωρίς τα στοιχεία δυστοπίας και καταστροφής.

sam37.jpg

Tα νέα smartphones Samsung Galaxy Z Flip5 & Fold5

Η επίγευση, άλλωστε, ολόκληρου του ταξιδιού μόνο δυσάρεστη δεν ήταν. Το αντίθετο. Η Samsung μας έδειξε το μέλλον της τεχνολογίας και αυτό το μέλλον είναι καλό. Γεμάτο προοπτικές, εκπλήξεις, ευκολίες και δυνατότητες. «Η Samsung είναι μαζί σου για ένα καλύτερο αύριο», έγραφε στο φινάλε της μία mini movie που είδαμε στην Digital City. Και αυτήν την παρουσία της τη νιώσαμε στη Σεούλ, όπως τη νιώθουμε και στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μαζί μας και κάνει καλύτερο το σήμερα, το αύριο έχουμε απλά να το περιμένουμε… μαζί της!

galaxy_flip5_fold5_ecosystem_ocean_greenicy_blue_li.jpg

To νέο Samsung Galaxy Z Flip5 & Fold5

Ιnfo:

Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από τις 26 Ιουλίου, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου από το Samsung eshop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Το Galaxy Z Flip5 επιτρέπει στους χρήστες να εκφραστούν με χρώματα όπως Mint, Graphite, Cream και Lavender, καθώς και με μια σειρά αξεσουάρ όπως Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case, Flipsuit Case και εύκολη στη μεταφορά θήκη σιλικόνης με δαχτυλίδι για να δημιουργήσουν μια πιο εξατομικευμένη εμφάνιση.

Το Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμο σε Icy Blue, Phantom Black και Cream, μαζί με μια ποικιλία από θήκες που προσφέρουν πρακτικότητα και στυλ, όπως Slim S Pen Case, Clear Gadget Case, Eco-Leather Case και Standing Case με λουράκι.