Τα Samsung Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Z Fold5 προσφέρουν ευελιξία και πολυμορφία

Τα Samsung Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Z Fold5  προσφέρουν ευελιξία και πολυμορφία

Με τον καινοτόμο μηχανισμό αναδίπλωσης Flex Hinge για ισορροπημένο σχεδιασμό και τη μοναδική FlexCam, η σειρά Galaxy Z παρέχει εκπληκτικές «αναδιπλούμενες εμπειρίες»

Η Samsung ανακοίνωσε την πέμπτη γενιά αναδιπλούμενων Galaxy smartphones, τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5. Ο νέος μηχανισμός αναδίπλωσης προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για κάθε χρήστη μέσω του κομψού και συμπαγή σχεδιασμού, των επιλογών προσαρμογής και των ισχυρών επιδόσεων. Ο νέος μεντεσές, Flex Hinge, καθιστά δυνατή την εμπειρία της αναδίπλωσης, προσφέροντας, παράλληλα, έναν αισθητικά ισορροπημένο και στιβαρό σχεδιασμό. Αυτές οι εκπληκτικές αναδιπλούμενες συσκευές, δίνουν την δυνατότητα για εξαιρετικές φωτογραφίες από διαφορετικές και δημιουργικές «γωνιές», μέσω της FlexCam. Με ισχυρές επιδόσεις και βελτιστοποιημένη μπαταρία που τροφοδοτείται από τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή, η σειρά Samsung Galaxy Z αλλάζει τί μπορεί να κάνει ο χρήστης με ένα smartphone – είτε αυτό είναι ανοιχτό είτε διπλωμένο.

103_Galaxy_flip5_family_ocean_greenlavendercreamgraphite_LI.jpg

Ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: «H Samsung φέρνει την επανάσταση στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων με τα αναδιπλούμενα smartphones, θέτοντας νέα υψηλά standards και βελτιώνοντας διαρκώς την εμπειρία του χρήστη. Κάθε μέρα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τα αναδιπλούμενα smartphones μας, επειδή προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία που δεν μπορούν να βρουν σε καμία άλλη συσκευή. Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας, μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας».

080_Galaxy_fold5_family_icy_bluephantom_blackcream_LI.jpg

Η «κληρονομιά καινοτομίας» της Samsung στην κατηγορία των αναδιπλούμενων συσκευών περιλαμβάνει απίστευτα ευέλικτες συσκευές. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της αναδιπλούμενης μορφής, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες παγκόσμιας κλάσης σε έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στην κατασκευή, η Samsung έχει βελτιώσει και βελτιστοποιεί σταθερά τη σειρά Galaxy Z. Από τη δημιουργία περιεχομένου στη νέα οθόνη Flex Window του Galaxy Z Flip5, έως το απρόσκοπτο multitasking στο Galaxy Z Fold5, αυτή η σειρά αναδιπλούμενων Galaxy ανταποκρίνεται και ξεπερνά τις ξεχωριστές ανάγκες των σημερινών χρηστών.

Επιπρόσθετα, τόσο το Galaxy Z Flip5 όσο και το Galaxy Z Fold5 είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των χρηστών σε θέματα ανθεκτικότητας. Η κύρια οθόνη είναι εξοπλισμένη με ένα στρώμα διασποράς κραδασμών και μια επανασχεδιασμένη πλάτη που σταθεροποιεί την οθόνη ακόμα περισσότερο. Μαζί με την υποστήριξη IPX8, τα πλαίσια Armor Aluminum και το Corning® Gorilla® Glass Victus®2 τόσο στο Flex Window όσο και στο πίσω κάλυμμα, τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 παρέχουν προστασία, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από το Flex Hinge. Αυτή η νέα ενσωματωμένη μονάδα μεντεσέδων διαθέτει δομή διπλής ράγας, διαχέοντας τις εξωτερικές κρούσεις.

Galaxy_flip5_hands-on_lavender_LI.jpg

Galaxy Z Flip5: Το εργαλείο «τσέπης» για την έκφραση της προσωπικότητας του χρήστη

Το Galaxy Z Flip 5 είναι μια συσκευή «τσέπης» και προσφέρει εκπληκτική «αναδιπλούμενη εμπειρία» που επιτρέπει στον χρήστη να εκφράζει την προσωπικότητα του.

Το νέο Flex Window, που είναι πλέον 3,78 φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υφιστάμενων και νέων δυνατοτήτων. Παρέχει περισσότερες επιλογές προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων ενημερωτικών και γραφικών ρολογιών που μπορούν να ταιριάζουν με την οθόνη της σειράς Galaxy Watch6 του χρήστη, καθώς και κομψά πλαίσια. Επιπλέον, η νέα θήκη Flipsuit του Galaxy Z Flip5 παρέχει προστασία της συσκευής με μια κάρτα NFC που μπορεί να αλλάξει, ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδυάσουν το σχεδιασμό της οθόνης Flex Window και το σχεδιασμό της θήκης τους για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση.

Ακόμα και όταν είναι διπλωμένο, το Galaxy Z Flip5 είναι ιδιαίτερα εύχρηστο. Από την οθόνη Flex Window, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες εύκολα και γρήγορα. Με τα Widgets, μπορούν να ενημερώνονται για τον καιρό, να ελέγχουν την αναπαραγωγή μουσικής και να ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια με το Media Controller ή ακόμα και να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω του widget Google Finance. Οι χρήστες μπορούν να δουν όλα τα Widgets με μία ματιά και να επιλέξουν κάποιο από αυτά, πατώντας την οθόνη για να ενεργοποιηθεί το Multi Widget View. Επιπλέον, οι χρήστες του κινητού μπορούν να δουν εύκολα τις ειδοποιήσεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις Γρήγορες Ρυθμίσεις για το Wi-Fi και το Bluetooth. Χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η συσκευή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο ιστορικό κλήσεων, να επιστρέψει στις αναπάντητες κλήσεις και να απαντήσει σε μηνύματα όσο βρίσκεται εν κινήσει, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Quick Reply με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και δυνατότητα προβολής του ιστορικού των συνομιλιών.

Με την ιδιαίτερη σχεδίασή του και το μηχανισμό αναδίπλωσης, το Galaxy Z Flip5 προσφέρει, επίσης, την πιο ευέλικτη εμπειρία κάμερας σε smartphone Samsung Galaxy. Μέσω της μεγαλύτερης οθόνης Flex Window, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν υψηλής ποιότητας selfies με την πίσω κάμερα, ενώ μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες με τη FlexCam, χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Απλή και γρήγορη είναι, επίσης, και η προβολή και η επεξεργασία των λήψεων μέσω της λειτουργίας Flex Mode. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον τόνο του χρώματος ή να διαγράψουν εικόνες εύκολα μέσω της Γρήγορης Προβολής στο παράθυρο Flex Window. Όταν ο χρήστης τραβά μια φωτογραφία ενός φίλου, η λειτουργία Dual Preview του επιτρέπει να δει τον εαυτό του στην οθόνη Flex Window, ώστε να την προσαρμόσει κατάλληλα για την τέλεια λήψη. Οι χρήστες μπορούν να πετύχουν μια ομαλή λήψη εν κινήσει με τη λειτουργία Super Steady που σταθεροποιεί τη φωτογραφική μηχανή, ενώ το Auto Framing εξασφαλίζει ότι τα περισσότερα άτομα θα βρίσκονται εντός του πλάνου.

Το Galaxy Z Flip5 ζωντανεύει κάθε φωτογραφία κάνοντας βελτιώσεις στην ήδη ισχυρή κάμερα χρησιμοποιώντας λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Οι χρήστες γίνονται δημιουργοί, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με τις βελτιωμένες δυνατότητες νυχτερινής λήψης που βελτιστοποιούν τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος. Ο αλγόριθμος επεξεργασίας σήματος εικόνας (ISP) με τεχνητή νοημοσύνη διορθώνει κάθε οπτικό πρόβλημα που μπορεί να αλλοιώνει τις εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις λεπτομέρειες της εικόνας και τον χρωματικό της τόνο. Ακόμη και από απόσταση, οι φωτογραφίες είναι πιο καθαρές με το ψηφιακό zoom 10Χ .

FOLD5_FLEX_MODE_PANEL_1_LI.jpg

Galaxy Z Fold5: Ένα εργαλείο παραγωγικότητας με μεγάλη οθόνη

Με τη μεγάλη και καθηλωτική του οθόνη και τη μπαταρία μεγάλης διάρκειας, το Galaxy Z Fold5 είναι πιο λεπτό, ελαφρύ και φορητό από ποτέ και προσφέρει τις πιο ισχυρές επιδόσεις στη σειρά Galaxy Z.

Το Galaxy Z Fold συνεισφέρει στη μεταμόρφωση της καθημερινής παραγωγικότητας των χρηστών μέσω της μεγάλης οθόνης του, ενώ έχει εξελιχθεί από το Multi Window και το App Continuity παρέχοντας πλέον ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, όπως η γραμμή εργασιών, το drag and drop και η βελτιστοποίηση των εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Το S Pen Fold Edition που εισήχθη στην τρίτη γενιά Fold το 2021, έχει τελειοποιηθεί, προκειμένου να προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία γραφής στο Galaxy Z Fold5. Όλες αυτές οι λειτουργίες και τα εργαλεία συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν στον χρήστη σημαντικές δυνατότητες παραγωγικότητας σε μια μεγάλη οθόνη και να του επιτρέπουν ταυτόχρονα να ολοκληρώνει σημαντικές εργασίες από όπου κι αν βρίσκεται.

Η βελτιωμένη Γραμμή Εργασιών επιτρέπει στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να εναλλάσσουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο συχνά εύκολα και γρήγορα. Η βελτιστοποίηση αυτή επιτρέπει πλέον να είναι σε ετοιμότητα έως και τέσσερις πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές, για να κάνουν την εργασία πιο αποτελεσματική. Η νέα βελτιωμένη δυνατότητα drag and drop με δύο χέρια μπορεί να διευκολύνει την εργασία μέσω της μετακίνησης περιεχομένου μεταξύ εφαρμογών και οθονών. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να αγγίξουν και να κρατήσουν πατημένη μια εικόνα στο Samsung Gallery με το ένα τους δάχτυλο και με το άλλο να ανοίξουν την εφαρμογή Samsung Notes, μεταφέροντας και τοποθετώντας την εικόνα στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Με το κρυφό αναδυόμενο παράθυρο, μια εφαρμογή μπορεί να συνεχίσει να «τρέχει παρασκηνιακά», επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο σε πλήρη οθόνη και να συνομιλούν με φίλους μέσα από το αιωρούμενο αναδυόμενο παράθυρο στο πλάι της οθόνης.

galaxy_z_flip5_z_fold5_main_kv_2p_rgb_230512_LI.jpg

Η νέα πιο λεπτή και συμπαγής έκδοση του S Pen Fold Edition διευκολύνει τη δημιουργία σημειώσεων και ιδεών σε πραγματικό χρόνο, ενώ χωράει στην τσέπη των χρηστών με μεγάλη άνεση. Η θήκη Slim S Pen έχει σχεδόν το ίδιο πάχος με μια κανονική θήκη για το Fold και είναι διαθέσιμη σε διάφορα στυλ και χρώματα, ώστε οι χρήστες να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο.

Βοηθώντας τους χρήστες να κάνουν περισσότερα πράγματα εν κινήσει, η κύρια οθόνη 7,6 ιντσών δίνει τη δυνατότητα για ασταμάτητες προβολές, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ταινία σε κατακόρυφο ή οριζόντιο προσανατολισμό. Επιπλέον, η μέγιστη φωτεινότητα έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 30% - έως και 1.750 nits – για τη βέλτιστη εμπειρία προβολής σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και όταν το φως του ήλιου είναι έντονο.

Το Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy βελτιώνει τα γραφικά και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, ώστε οι χρήστες να έχουν συναρπαστικές gaming εμπειρίες στη μεγάλη οθόνη του Galaxy smartphone, μέσω δυναμικών παιχνιδιών, αλλά και της λειτουργίας πολλαπλών παιχνιδιών. Το Galaxy Z Fold5 μπορεί να διαχειριστεί με άνεση το πολύωρο gaming, με το προηγμένο σύστημα ψύξης που διαχέει τη θερμότητα πιο έξυπνα για λιγότερες καθυστερήσεις, χωρίς ωστόσο να μειώνει την απόδοση της συσκευής.

Το παγκόσμιο περιβαλλοντικό όραμα της Samsung

Η Samsung συνεχίζει να κάνει ενέργειες, αλλά και να ενισχύει τις δράσεις της προκειμένου να πετύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030 για το τμήμα Device eXperience.

Τα Galaxy Z Flip5 και Fold5 διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία ανακυκλωμένων υλικών σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές συσκευών, όπως ανακυκλωμένο γυαλί και αλουμίνιο και ανακυκλωμένα πλαστικά που προέρχονται από απορριπτόμενα δίχτυα αλιείας, βαρέλια νερού και μπουκάλια PET. Ακόμα και το χαρτί που χρησιμοποιείται για το κουτί συσκευασίας τους είναι από 100% ανακυκλωμένο υλικό.

Η Samsung έχει φροντίσει, ώστε κάθε συσκευή να έρχεται με πενταετείς ενημερώσεις ασφαλείας και τέσσερις γενιές αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος, γεγονός που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

galaxy_z_fold5_feature_visual_gaming_2p_rgb_230614_LI.jpg

Διαθεσιμότητα

Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από τις 26 Ιουλίου, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου από το Samsung eshop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Το Galaxy Z Flip5 επιτρέπει στους χρήστες να εκφραστούν με χρώματα όπως Mint, Graphite, Cream και Lavender, καθώς και με μια σειρά αξεσουάρ όπως Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case, Flipsuit Case και εύκολη στη μεταφορά θήκη σιλικόνης με δαχτυλίδι για να δημιουργήσουν μια πιο εξατομικευμένη εμφάνιση.

Το Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμο σε Icy Blue, Phantom Black και Cream, μαζί με μια ποικιλία από θήκες που προσφέρουν πρακτικότητα και στυλ, όπως Slim S Pen Case, Clear Gadget Case, Eco-Leather Case και Standing Case με λουράκι.

Η οθόνη κάλυψης του Galaxy Z Flip5 είναι η πρώτη στη σειρά Galaxy Z Flip με αισθητήρα εγγύτητας και η πρώτη οθόνη κάλυψης Galaxy Z Flip που υποστηρίζει HBM. Η οθόνη κάλυψης HBM του Galaxy Z Flip5 έχει μέγιστη φωτεινότητα 1600 nits για πιο φωτεινή και καθαρή οθόνη.