Δοκίμασα πρώτη το νέο Samsung Galaxy Z Flip 5 και ένας νέος κόσμος προοπτικών ανοίχτηκε μπροστά μου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Δοκίμασα πρώτη το νέο Samsung Galaxy Z Flip 5 και ένας νέος κόσμος προοπτικών ανοίχτηκε μπροστά μου

Το πιο stylish foldable έρχεται σε mint απόχρωση -αυτό είναι άλλωστε το hero color του- και αμέτρητες τεχνολογικές λειτουργίες που θα κάνουν πιο απλή και τη δική σου καθημερινότητα.

#jointheflipside: Ένα hashtag που έβλεπα παντού την προηγούμενη εβδομάδα στην Σεούλ, όταν και παρακολούθησα ζωντανά το Unpacked της Samsung. Το νέο οικοσύστημα Galaxy Z παρουσιάστηκε σε ένα red carpet event, παρουσία των μεγαλύτερων αστεριών της K-Pop (aka Stray Kinds και BTS) αλλά και Hollywood stars (ναι, η Syndey Sweeney έδωσε κάτι από την underground «αίγλη» του Euphoria στην εκδήλωση). Και εγώ έφυγα από εκεί με τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά και με το νέο Galaxy Z Flip 5 στην τσάντα μου. Μια συσκευή «τσέπης» που προσφέρει εκπληκτική «αναδιπλούμενη εμπειρία» και σου επιτρέπει να εκφράσεις την προσωπικότητά σου μέσα από της customized δυνατότητές που σου δίνει η οθόνη του.

103_Galaxy_flip5_family_ocean_greenlavendercreamgraphite_LI.jpg

Το νέο Flex Window, που είναι πλέον 3,78 φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Παρέχει περισσότερες επιλογές προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων ενημερωτικών και γραφικών ρολογιών που μπορούν να ταιριάζουν με την οθόνη της σειράς Galaxy Watch6 του χρήστη, καθώς και stylish πλαίσια. Επιπλέον, η νέα θήκη Flipsuit του Galaxy Z Flip5 παρέχει προστασία της συσκευής με μια κάρτα που μπορεί να αλλάξει, και να συνδυαστεί με τον σχεδιασμό της οθόνης Flex Window και το σχεδιασμό της θήκης που θα επιλέξεις για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση.

IMG_4921.jpg

Αυτό που με εντυπωσίασε, πέρα από τις fashionable δυνατότητές του, είναι το πόσο εύχρηστο είναι. Ενώ το έχεις «κλειστό» μπορείς από την οθόνη του «να κυριεύσεις» τον κόσμο. Με τα κατάλληλα Widgets, ενημερώνεσαι για τον καιρό, ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια και φυσικά παρακολουθείς την επικαιρότητα. Ενεργοποιώντας, δε, το Multi Widget View, μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα. Επιπλέον, μπορείς να δεις εύκολα τις ειδοποιήσεις σου και να αποκτήσεις πρόσβαση στις Γρήγορες Ρυθμίσεις για το Wi-Fi και το Bluetooth. Χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η συσκευή, περιηγήθηκα στο ιστορικό κλήσεων, απάντησα σε μηνύματα όσο βρισκόμουν εν κινήσει, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Quick Reply με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και τσέκαρα το ιστορικό των συνομιλιών.

IMG_4947.jpg

Και επειδή το νέο Galaxy Z Flip 5 δεν είναι «all work and no play», μέσω της μεγαλύτερης οθόνης Flex Window, έβγαλα τέλειες selfies με την πίσω κάμερα, αλλά και άλλες landscape φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες με τη FlexCam, χωρίς να χρησιμοποιήσω καν τα χέρια μου. Απλή και γρήγορη ήταν, επίσης, και η προβολή και η επεξεργασία των λήψεων μέσω της λειτουργίας Flex Mode . Και επειδή το «να μοιράζεσαι κάνει τη διαφορά», ακόμα και στις photos όταν βγάζεις μία φωτογραφία ενός φίλου, η λειτουργία Dual Preview σου επιτρέπει να δεις τον εαυτό σου στην οθόνη Flex Window, ώστε να την προσαρμόσεις κατάλληλα για την τέλεια λήψη και μπορείς να το κάνεις και εν κινήσει με τη λειτουργία Super Steady που σταθεροποιεί τη φωτογραφική μηχανή, ενώ το Auto Framing εξασφαλίζει ότι τα περισσότερα άτομα θα βρίσκονται εντός του πλάνου, για «group photos που θα μείνουν αξέχαστες σε όλη την παρέα».

Κατέληξα στο να φτιάξω το πιο Instagramικό photo album από το ταξίδι μου στη Σεούν βγάζοντας απίθανες λήψεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με τις βελτιωμένες δυνατότητες νυχτερινής λήψης που βελτιστοποιούν τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος. Ο αλγόριθμος επεξεργασίας σήματος εικόνας (ISP) με τεχνητή νοημοσύνη διορθώνει κάθε οπτικό πρόβλημα που μπορεί να αλλοιώνει τις εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις λεπτομέρειες της εικόνας και τον χρωματικό της τόνο. Ακόμη και από απόσταση, οι φωτογραφίες είναι πιο καθαρές με το ψηφιακό zoom 10Χ .

«Φαίνεται τόσο κομψό, τόσο ευαίσθητο αυτό το κινητό»: πράγματα που άκουσα από την πρώτη στιγμή που το πήρα στα χέρια μου και τα διέψευσα ευθύς. Ο νέος μεντεσές, Flex Hinge, καθιστά δυνατή την εμπειρία της αναδίπλωσης, προσφέροντας, παράλληλα, έναν αισθητικά ισορροπημένο και στιβαρό σχεδιασμό που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια κάθε φορά που το ανοίγεις (και ναι, μπορείς να το κάνεις εκατομμύρια φορές!).

IMG_4280.jpg

Το νέο Galaxy Z Flip 5 είναι το «σωστό» κινητό για κάθε multitasker που θέλει να συνδυάσει λειτουργικότητα, ευελιξία και κομψότητα. Σε mint, cream, λιλά, μπεζ, μπλε, πράσινο, γκρι και κίτρινο αυτό το νέο Galaxy Z smartphone είναι το must have item της επόμενης σεζόν. Από όλες τις απόψεις. #jointheflipside

Ιnfo:

Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από τις 26 Ιουλίου, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου από το Samsung eshop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Το Galaxy Z Flip5 επιτρέπει στους χρήστες να εκφραστούν με χρώματα όπως Mint, Graphite, Cream και Lavender, καθώς και με μια σειρά αξεσουάρ όπως Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case, Flipsuit Case και εύκολη στη μεταφορά θήκη σιλικόνης με δαχτυλίδι για να δημιουργήσουν μια πιο εξατομικευμένη εμφάνιση.

Το Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμο σε Icy Blue, Phantom Black και Cream, μαζί με μια ποικιλία από θήκες που προσφέρουν πρακτικότητα και στυλ, όπως Slim S Pen Case, Clear Gadget Case, Eco-Leather Case και Standing Case με λουράκι.