Gift shopping: Έξι kitchen essentials που κάθε food lover θα εκτιμήσει

Gift shopping: Έξι kitchen essentials που κάθε food lover θα εκτιμήσει

Δώρα που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό σεφ της παρέας

Εορταστικό κλίμα χωρίς δώρα δεν γίνεται και επειδή τα Χριστούγεννα είναι εδώ, σκέφτεσαι ήδη τι θα περιλαμβάνει η λίστα με τα δώρα που θέλεις να αγοράσεις στους αγαπημένους σου.

Αν ψάχνεις, λοιπόν, δώρα για τον ερασιτέχνη μάγειρα και τον baker της παρέας, για αυτόν που διοργανώνει πάντα τα καλύτερα γιορτινά τραπέζια, για εκείνον που τρελαίνεται για γλυκά και brunch ή δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καφέ, συνέχισε να διαβάσεις για να αντλήσεις έμπνευση.

#1 Ένα σετ ποτηριών κρασιού για τον τέλειο οικοδεσπότη

Μήπως όταν διάβασες για τον «τέλειο οικοδεσπότη», σου ήρθε κάποιος στο μυαλό; Είναι αυτός που διοργανώνει συνήθως τα γιορτινά τραπέζια και τα gatherings της παρέας, που προβλέπει για τα πάντα -από το ορεκτικό μέχρι και το γλυκό- και όλοι τον θαυμάζουν για τις μαγειρικές του ικανότητες. Ωστόσο, επειδή έχει γίνει expert στο μαγείρεμα, θεωρεί πως η εμφάνιση του τραπεζιού παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Για τον αγαπημένο σου, λοιπόν, που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, αξίζει να βρεις κάτι που μπορεί να δώσει επιπλέον «πόντους» στο γιορτινό τραπέζι του, όπως ένα σετ κρυστάλλινων ποτηριών κρασιού, που θα ξεφεύγει από τον κλασικό σχεδιασμό.

#2 Η ποδιά για τον πιο «γλυκό» φίλο σου

Είναι και αυτός ο φίλος που θα μπορούσε να χτίσει μία διατροφή με βάση της τα γλυκά και κάθε φορά που τον επισκέπτεσαι, μπορείς να καταλάβεις ότι εξασκούσε τα skills του στη ζαχαροπλαστική, αφού είναι γεμάτος αλεύρι ή σοκολάτα. Μία ποδιά μαγειρικής με πολλές τσέπες και ένα έξυπνο logo ή σχέδιο, θα είναι ένα πρακτικό και stylish δώρο που θα του δείξει πόσο τον νοιάζεσαι.

#3 Μια καφετιέρα για αυτόν που δεν ζει χωρίς τον καφέ του

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να ξυπνάς το πρωί με το άρωμα του καφέ -και ο φίλος σου, που είναι coffee lover, το γνωρίζει πολύ καλά. Μία καφετιέρα για espresso ή καφέ φίλτρου μαζί με ένα θερμός, θα αποτελέσει το αγαπημένο του δώρο.

Happy woman seasoning food while cooking in the kitchen.
Young happy woman preparing a meal and seasoning food in the kitchen.

#4 Μηχάνημα για βάφλες ή pancakes για αυτόν που τρελαίνεται για brunch

Μήπως υπάρχει κάποιος στην παρέα που η αγαπημένη του έξοδος είναι το κυριακάτικο brunch; Ναι, είναι εκείνος που από νωρίς το πρωί της Κυριακής σας στέλνει μηνύματα στο Messenger να ξυπνήσετε, γιατί… είδε στον ύπνο του λαχταριστά pancakes. Αν, λοιπόν, θέλεις να νιώθει το ίδιο vibe κάθε μέρα, τι θα έλεγες αν επέλεγες για εκείνον μία συσκευή για να ετοιμάζει τις αγαπημένες του βάφλες ή τα πιο λαχταριστά pancakes;

#5 Μία φριτέζα αέρος για τον πολυάσχολο foodie κολλητό

Αν ψάχνεις δώρο για τον κολλητό που τρελαίνεται για τη μαγειρική, που θέλει πάντα να μένει πιστός σε ένα healthy lifestyle, αλλά πολλές φορές δεν έχει τον χρόνο, μία φριτέζα αέρος είναι όλα όσα χρειάζεται. Με αυτήν θα μπορεί να μαγειρεύει πιο γρήγορα και υγιεινά τα αγαπημένα του φαγητά, μένοντας πιστός στη διατροφή του και στα…ραντεβού σας.

#6 Ένα αξεσουάρ για τους wine lovers

Έχεις και εσύ στην παρέα σου έναν wine lover, που σε κάθε έξοδό σας είναι αυτός που θα επιλέξει το κρασί που θα πιείτε; Άλλωστε, τον εμπιστεύεσαι και εσύ απόλυτα, αφού κάνει τις καλύτερες επιλογές και φυσικά, δεν χάνει ευκαιρία να δοκιμάζει νέες ποικιλίες. Τι λες, λοιπόν, αν φέτος τα Χριστούγεννα του κάνεις δώρο μία ξύλινη θήκη κρασιών για να ξεκινήσει να οργανώνει τη συλλογή που έχει στο σπίτι του;

couple-wearing-christmas-hats-indoors.jpg

Για τον φίλο που ξέρεις και εμπιστεύεσαι για το πού θα πάτε για φαγητό, για τον κολλητό που φτιάχνει μόνος του τη ζύμη για τάρτα και έχει ενημερωμένη κάβα. Για τον foodie της παρέας και εκείνον που θα εκτιμήσει περισσότερο ένα kitchen essential κάτω από το δέντρο του, παρά ένα κασκόλ. Για αυτόν τον φίλο, λοιπόν, έχεις τις πιο special προτάσεις για δώρα φέτος τις γιορτές.

Δες εδώ περισσότερες προτάσεις δώρων για τις γιορτές