iFan: Έρχεται να φορτίσει το κινητό σας οικολογικά

iFan: Έρχεται να φορτίσει το κινητό σας οικολογικά

Και με στυλ!

Πώς σας φαίνεται το iFan; Eίναι ένα φιλόδοξο σχέδιο για ένα μελλοντικό gadget το οποίο θα φορτίζει τα κινητά μας τηλέφωνα με τη βοήθεια της αιολικής ενέργειας, δηλαδή του αέρα. H apple αγόρασε τα δικαιώματα από τον εφευρέτη και εξελίσσει το οικολογικό gadget- το οποίο ενδεχομένως να έχουμε έτοιμο και μέσα στο 2013.

Ο εφευρέτης του, Tjeerd Veenhoven, βασίστηκε σε μία κλασική bumper θήκη iphone 4 στην οποία προσάρτησε ένα ανεμιστηράκι. Υποστηρίζει πως η πρωτότυπη κατασκευή φόρτισε το iphone του μετά από 6 ώρες(αντίστοιχη φόρτιση μέσω ηλεκτρικής ενέργειας είναι μισή ώρα) ενώ υπόσχεται καλύτερη απόδοση στις επόμενες εκδόσεις όπου θα προσπαθήσει να βελτιστοποιήσει τα μηχανικά μέρη του iFan -όπως π.χ. τα πτερύγια του ανεμιστήρα.

Ifan



Όπως όλοι καταλαβαίνετε η εφαρμογή του iFan δε θα περιοριστεί μόνο στα κινητά τηλέφωνα αλλά και σε άλλες ηλεκτρικές μικροσυσκευές που η αυτονομία τους είναι περιορισμένη. Τουλάχιστον για το κινητό μας, θα είναι σωτήρια- φανταστείτε ατέλειωτες ώρες στην παραλία ή στην εξοχή χωρίς να χρειάζεται να αγχωνόμαστε!