Όσο πιο ρετρό, τόσο πιο μοντέρνο

Όσο πιο ρετρό, τόσο πιο μοντέρνο

Σας ακούγεται οξύμωρο; Η μόδα κάνει κύκλους και το vintage δεν ήταν ποτέ πιο «φρέσκο», ειδικά στον χώρο των gadget.

Το έχουμε ξαναπεί. Όσο κι αν εξελίσσεται η τεχνολογία, όσο πρωτοποριακά και καινοτόμα gadgets κι αν βγαίνουν, ο άνθρωπος πάντα θα πιάνει τον εαυτό του να νοσταλγεί, κάποια στιγμή, τα αντικείμενα και την αισθητική του παρελθόντος –κάτι έκαναν καλά και τότε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στην αισθητική της κασέτας, του βινυλίου, ακόμα και του παραδοσιακού ραδιoφώνου, που υπήρχαν μέχρι και πριν μερικά χρόνια στην καθημερινότητά μας. Διάφορες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει αξεσουάρ για iPhone και iPad, τα οποία δίνουν τη μορφή παλιάς κασέτας ή βινυλίου στο τηλέφωνο, μεταδίδοντάς του αυτή τη ρετρό αίσθηση που τόσο έχει λείψει στον κόσμο. Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε όμως, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα.

Δεν πρόκειται για μια θήκη ή ειδική συσκευασία με vintage σχέδια, που απλώς χρησιμεύει για να φυλάξεις το κινητό σου, αλλά για ένα «δεύτερο δέρμα» πάνω σε αυτό. Αναφερόμαστε στη σειρά ημιδιάφανων, vinyl καλυμμάτων για iPhone (3GS, 4) και iPad, της εταιρείας Pro Skinz, τα οποία γίνονται ένα την επιφάνεια του κινητού σας και το μεταμορφώνουν εξολοκλήρου σε ένα ρετρό αντικείμενο του παρελθόντος.

Αν δεν θέλετε απαραίτητα ρετρό αισθητική, η εταιρεία έχει μεγάλη ποικιλία prints για όλα τα γούστα, που υπόσχονται να μεταμορφώσουν το iPhone σας.

Δείτε όλες τις συλλογές, εδώ: proskinz.com.au