Μία γαστριμαργική εμπειρία pasta… μοναδική!

Νικολέττα Ράλλη
Μία γαστριμαργική εμπειρία pasta… μοναδική!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών (25/10), ήμουν καλεσμένη από την Barilla, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαγειρικής Pasta. 

Ήρθε η ώρα να μιλήσω με λέξεις αλλά και εικόνες, ώστε μέσα από το συνδυασμό τους να αναδυθούν πολλά συναισθήματα, και όλα αφορούν το πρόσφατο μου ταξίδι στο Μιλάνο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών (25/10), ήμουν καλεσμένη από την Barilla, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαγειρικής Pasta. Δεν σας κρύβω ότι, όταν διάβασα το email με τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, είχα τόσο πολύ ενθουσιαστεί με το ταξίδι που νομίζω ότι άρχισα να πακετάρω αρκετές ημέρες πριν την αναχώρηση μου.

Κάπως έτσι λοιπόν, βρέθηκα την περασμένη Τετάρτη στο Μιλάνο, και εκμεταλλευόμενη ότι είχαμε free την 1η ημέρα, ξέκλεψα λίγο χρόνο για να γνωρίσω λίγο από την νύχτα, αυτής της πραγματικά αριστοκρατικής πόλης.

polhs

Την Πέμπτη το πρωί, ήταν και η πρώτη μέρα του Pasta World Championship, αλλά και η γνωριμία μας με τους φιναλίστ. Ο o Chef που θα διαγωνιζόταν με την σημαία της Ελλάδος, και άξιος εκπρόσωπος ήταν ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος και κατάφερε με τις «δημιουργίες» του να φτάσει μέχρι και τον ημιτελικό, κάνοντας όλη την ομάδα που ήμασταν εκεί πολύ περήφανη! Το πρώτο πιάτο του δε, ήταν σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς και αχινό - ένα από τα πραγματικά πιο αγαπημένα μου κατά την διάρκεια ολόκληρου του διαγωνισμού.

diagwnismou
makaronia

Σε αυτό το ταξίδι πρωταγωνιστής ήταν τα ζυμαρικά που παρεμπιπτόντως είναι το αγαπημένο μου φαγητό – όπως πιστεύω και στους περισσότερους από εσάς! Θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα, όλη μέρα. Συνεπώς είναι ένας από τους λόγους που νοιώθω τυχερή που βρέθηκα σε αυτό το ταξίδι και με την εγγύηση της Barilla, έμαθα αρκετά πράγματα για την ιστορία των ζυμαρικών και δοκίμασα δεκάδες συνταγές, οι οποίες και άνοιξαν τους γευστικούς μου ορίζοντες αναφορικά με τα Pasta! Καταρχήν πραγματικά μυήθηκα στο κίνημα του EAT POSITIVE το οποίο και πρέσβευε η φετινή διοργάνωση, αφού με αντιπροσωπεύει πλήρως. To Eat Positive σημαίνει να βρίσκουμε την ευχαρίστηση στην καλή παρέα και το καλό φαγητό (όπως τα ζυμαρικά), τα πιο σημαντικά συστατικά της ζωής! Αυτό προσπαθεί να επιτύχει η Barilla με τα προϊόντα της, αυτό πρέπει να αναζητούμε και εμείς!

Επιπλέον να σημειώσω σε αυτό το σημείο, ότι δεν είχα μέχρι και σήμερα συνειδητοποιήσει το πόσο υψηλή γαστρονομική εμπειρία μπορούν να σου προσφέρουν τα Ζυμαρικά! Πλην των εξαιρετικών συνταγών που γευτήκαμε, στο event μας έγινε παρουσίαση και για τα νέα προϊόντα της BARILLA με πρώτη ύλη το αλεύρι Φακής και Ρεβιθιού, τα οποία είναι χωρίς γλουτένη, χοληστερόλη και νάτριο, χαμηλά σε υδατάνθρακες, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Η BARILLA, βέβαια, αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη και με την επιλογή του υλικού της συσκευασίας της αφού είναι 100% ανακυκλώσιμη! Γιατί οι γευστικές μας επιλογές πρέπει να αποτελούν και υπεύθυνο τρόπο ζωής.

Και τις δυο αυτές μέρες, όλοι εμείς οι τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί, είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε την απόλυτη ηδονή στον ουρανίσκο μας, να γευτούμε πιάτα από βραβευμένους με Michelin σεφ να γνωρίσουμε επίσης βραβευμένους με Michelin σεφ που ήταν μέλη της κριτικής επιτροπής όπως ο Oldani. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η συμμετέχουσα σεφ από την Αμερική!

Και σε ακριβώς αυτό το σημείο οφείλω να ομολογήσω και να καταθέσω, ότι στο Μιλάνο και σε ένα τόσο καλά οργανωμένο, παγκόσμιου επιπέδου event από την BARILLA, πραγματικά κατανόησα πλήρως τον επακριβή ορισμό της έννοιας και του ρόλου του influencer.

influencer

Είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ στη συγκεκριμένη ομάδα, να μάθω πολλά νέα πράγματα όσον αφορά τα social media, αφού συμμετείχαν influencers από 18 χώρες που μετέφεραν τον παλμό του World Pasta Championship απευθείας από το Μιλάνο και κατάφεραν να εξαπλωθεί η τόσο σημαντική αυτή Γιορτή των Ζυμαρικών σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί και με τη δική μου συμβολή!

symvolh copy

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Barilla για το μοναδικό αυτό ταξίδι, και ακόμα ένα πολύ ζεστό ευχαριστώ στην Barilla Hellas και την ομαδάρα της: Λαμπρινή, Φένια, Μύρωνα, Σπύρο και Μιχάλη για τις όμορφες γευστικές –και όχι μόνο – εμπειρίες που μοιραστήκαμε!