Οι αγαπημένες μου θεραπείες προσώπου για σένα που έγινες πρόσφατα μαμά και θέλεις να ανανεωθείς

Μαρίζα Μπαϊρακτάρη
Οι αγαπημένες μου θεραπείες προσώπου για σένα που έγινες πρόσφατα μαμά και θέλεις να ανανεωθείς

Οι σημερινές μαμάδες (συμπεριλαμβανομένης και εμού) έχουν μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα από υποχρεώσεις και όλο και λιγότερο χρόνο για να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Στη σύγχρονη πλέον αισθητική πλαστική χειρουργική και δερματολογία υπάρχει πληθώρα θεραπειών για γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.



Και στις δύο μου εγκυμοσύνες εμφάνισα πανάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πανάδες οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές που επηρεάζουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα του προσώπου, το οποίο όταν εκτίθεται στον ήλιο επιδεινώνεται. Σε άλλες γυναίκες η μελάγχρωση έχει μορφή κηλίδας, ενώ σε άλλες μοιάζει με διάσπαρτες φακίδες, συνήθως γύρω από τα μάτια και στα μάγουλα. Οι πανάδες μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με ειδικά λέιζερ. Λόγω των ορμονικών επιδράσεων, το δέρμα του προσώπου χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζονται σχετικά απότομα ρυτίδες που δεν υπήρχαν πριν την εγκυμοσύνη.



Οι πρώιμες ρυτίδες εμφανίζονται κυρίως στο μέτωπο και το μεσόφρυο, καθώς και στις ρινοπαρειακές αύλακες και τα μάτια. H χρήση μπότοξ και υαλουρονικού μπορεί να μας δώσει πολύ φυσικά αποτελέσματα. Μετά την εγκυμοσύνη χάνεται μεγάλο μέρος της υγρασίας του δέρματος και ταυτόχρονα γίνεται μια απότομη υποστροφή των ορμονών, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη λάμψη του και να αποκτάει μια θαμπή όψη. Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι είτε με τη μορφή κάποιου χημικού peeling ή αυτόλογης μεσοθεραπείας, καθαρισμού προσώπου ή με το dermapen.



Πιο αναλυτικά:



-Η Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή ένας βαθύς καθαρισμός θα ανανεώσει την επιδερμίδα σας και θα διώξει το συσσωρευμένο σμήγμα.

-Το χημικό peeling για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, θα απομακρύνει πανάδες ή κηλίδες που άφησε η εγκυμοσύνη.

-Το Fractional laser για ανάπλαση και αναδόμηση του προσώπου προσφέρει σύσφιξη και διόρθωση των δυσχρωμιών, ενώ χαρίζει τέλειο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

-Η Μεσοθεραπεία με βιταμίνες ή υαλουρονικό οξύ για θρέψη της επιδερμίδας, δίνει αισθητά πιο σφριγηλή και νεανική όψη.

-Η ενυδάτωση με υαλουρονικο οξύ ή botox για φυσική φρεσκάδα και λάμψη ενυδατώνει βαθιά και τα αποτελέσματα είναι μακρότερης διάρκειας.



Ps: Ευχαριστώ τον άντρα μου, Δημήτρη Δρακωτό (@drdrakotos) που τον έπρηξα αλλά μου τα εξήγησε και μπόρεσα να τα μοιραστώ μαζί σας!



Σε επόμενο άρθρο θ'ακολουθήσουν και οι θεραπείες για το σώμα!



Mariza Bairaktari