Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά

Τέτοιο χαλβά δε θα έχεις ξαναφάει!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς. Ίσως και η πιο αγαπημένη μου συνταγή για γλυκό χωρίς ζάχαρη. Θυμίζει Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι της γιαγιάς στην εξοχή. Να που τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξω τον δικό μου σιμιγδαλένιο χαλβά και να κεράσω τους φίλους μου. Βρήκα αυτήν τη συνταγή και εννοείται πως δεν θα την κρατούσα κρυφή από εσένα. We are a girl gang!

Μπες στην κουζίνα, λοιπόν, και πίστεψέ με αυτόν το χαλβά θα τον τρως non stop. 

Υλικά:

•2 φλυτζάνια τσαγιού Σιμιγδάλι Χονδρό Melissa
•1 φλυτζάνι λάδι εκλεκτό
•2 φλυτζάνια ζάχαρη
•½ φλυτζάνι μέλι

•5 φλυτζάνια νερό
• 200 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
•200 γρ. κουκουνάρια
•200 γρ. σταφίδες ξανθές
•1 κουταλιά γλυκού κανέλλα
•½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
•1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3’. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην μας καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5’. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρουμε.

 

Δες επίσης

Η Mamatsita ετοιμάζει συνταγές με τη Δέσποινα, την Ισμήνη και τη Νικολέττα!

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies