Φτιάξε την πιο δροσιστική μους κεράσι με 4 υλικά μόνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε την πιο δροσιστική μους κεράσι με 4 υλικά μόνο

Γιατί η Παρασκευή το θέλει το γλυκό της

Το καλοκαίρι η όρεξη για γλυκό γίνεται όλο πιο έντονη και σε αυτό ίσως νε έχει κι ένα μερίδιο ευθύνης η ζέστη. Επιπλέον έχεις ήδη κάνει τα πρώτα σου μπάνια, άρα ήδη έχεις βγει με μαγιό, οπότε δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πια το να μην φας γλυκό για να μην πάρεις κιλά. Άλλωστε το καλοκαίρι ένα παγωτό την ημέρα επιβάλλεται. Είναι δροσιστικό, και δεν ξέρουμε για εσένα αλλά εμάς μας ανεβαίνει πολύ η διάθεση.

Αν πάλι δεν θέλεις να φας παγωτό και προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ και γι’ αυτό σου έχουμε τη λύση. Τι σου προτείνουμε θα μάθεις ευθύς. Μπορεί να έχεις μια ιδιαίτερη αδυναμία στη σοκολάτα, όμως η φύση μας προσφέρει άπειρα φρούτα, τα οποία καλό είναι να δοκιμάσεις και να τρως, αφού τα οφέλη τους στην υγεία μας είναι άπειρα. Αν λοιπόν έχεις κεράσια στο σπίτι σου, το ιδανικό είναι να φτιάξεις μια δροσιστική και νόστιμη μους κεράσι, για την οποία θα χρειαστείς 4 μόνο υλικά.

Αν όχι όλα τα περισσότερα από αυτά τα έχεις στην κουζίνα σου, και ιδού τι θα χρειαστείς.

Ένα κεσεδάκι τυρί cottage
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
Μία μπανάνα ψιλοκομμένη
2 κ.σ γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι εναλλακτικά)

Τα ανακατεύεις όλα μαζί στο μπλέντερ σου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις αυτό είναι έτοιμο προσθέτεις 150γρ κεράσια –χωρίς τα κουκούτσια προφανώς- και ανακατεύεις ξανά ώσπου να γίνουν ένα. Μοιράζεις τη μους σε δύο μπολ και απολαμβάνεις. Εύκολο και γρήγορο έτσι;