Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας

Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας

Για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή:

Για τη βάση

  • 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • βούτυρο, για την ταρτιέρα

Για την κρέμα

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 360 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • αμύγδαλο φιλέ

Δες περισσότερα στο akispetretzikis.com