Φτιάξε τα πιο νόστιμα cupcakes με σοκολάτα και γάλα σόγιας (video)

Φτιάξε τα πιο νόστιμα cupcakes με σοκολάτα και γάλα σόγιας (video)

Vegan, νόστιμα και πολύ υγιεινά.

Δεν έχουμε καλύτερο από ένα κεκάκι! Όλες τις ώρες της ημέρας μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ και να μας γλυτώσει από τη λιγούρα της στιγμής. Τα cupcakes αυτά όμως είναι μαγικά γιατί εκτός από γευστικά είναι και υγιεινά.

Είναι η νοστιμιά που περικλείουν, σαν ατομική βόμβα αισθήσεων και γεύσεων σε μια μπουκιά, είναι η γλύκα που θέλουμε να νιώσουμε στον ουρανίσκο μας κάθε φορά που λες και το ζάχαρό μας πέφτει, είναι που είμαστε γλυκατζούδες, είναι που έχουμε επιθυμήσει λίγη σοκολάτα να κυλίσει μέσα μας...

Το πιο γρήγορο και έξυπνο trick για να φτιάξεις cupcakes σε 5'


https://www.instagram.com/p/CSMRli6jEEq

Σήμερα έχουμε μια παραλλαγή των cupcakes για όσους έχουν δυσανεξία στο γάλα, νηστεύουν ή είναι vegan. Με αυτή τη συνταγή μπορείς ν' απολαύσεις τα αγαπημένα σου cupcakes χωρίς ενοχές. Χωρίς γάλα και βούτυρο αποτελούν την ιδανική συνταγή κάθε στιγμή...

Σήμερα φτιάχνουμε cupcakes λεμονιού σε μόνο 20’

Θα χρειαστείς:

Για τα κεκάκια:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 της κούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

2 κ. γλ. σόδα μαγειρική

1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ. γλ. αλάτι

1¾ της κούπας γάλα σόγιας

2 κ.γλ. κόκκινο ξύδι

1¾ ζάχαρη

1¼ της κούπας λάδι

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

καραμελόχαρτα

Για την κρέμα:

1 κούπα μαργαρίνη

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

145 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

1/4 της κούπας γάλα σόγιας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κεκάκια: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα σόγιας, το κόκκινο ξύδι, το λάδι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα μας με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα μας με το γάλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα καραμελόχαρτα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το γάλα και τη βανίλια σιγά σιγά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα. Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια γαρνίρουμε την σοκολατένια κρέμα μας και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε!