Σπιτικό γεύμα και στο σχολείο

Σπιτικό γεύμα και στο σχολείο

Δεν θα λέγαμε ότι είναι η νέα μόδα αλλά η νέα ανάγκη για καλύτερη και λιγότερο παχυντική διατροφή.

Είναι ώρα να σταματήσετε να γεμίζετε τις τσάντες τους με λιπαρά σνακ γεμάτα συντηρητικά ή ακόμα χειρότερα να μην υπάρχει ο έλεγχος του τι τρώνε στο σχολείο. Πόσο πολύ θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε τον μικρό σας μπόμπιρα να επιλέξει μόνος του από το κυλικείο του σχολείου το κολατσιό του.

Για μια πιο υγιεινή και ελεγχόμενη διατροφή, μπείτε στη διαδικασία να ετοιμάζετε από την αρχή της εβδομάδας το καθημερινό σχολικό μενού του πιτσιρικά σας. Επιλέξτε κάποιο φρούτο όπως μπανάνα, κάποιο σάντουιτς ή οποιοδήποτε φαγητό θα μπορούσαν να φάνε με τα χεράκια τους. Μην ανησυχείτε για το αν το φαγητό θα καταφέρει να φτάσει στο σχολείο. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα lunch box - τα οποία, ναι, είναι και πάλι επίκαιρα - έχουν αρκετό χώρο για κάποιο φρούτο και κάποιο χυμό, είναι πλαστικά ή τσίγκινα και έτσι δεν χαλάνε εύκολα ούτε τα ίδια, ούτε το περιεχόμενο τους. Έχουν τρελά και παιχνιδιάρικα σχέδια που θα τα λατρέψουν και αγόρια και κορίτσια.

Και επειδή και εσείς θέλετε να κρατήσετε την σιλουέτα σας, τολμήστε το φαγητό από σπίτι. Υγιεινό και σαφώς πιο οικονομικό, και μια δικαιολογία για να κρατήσετε και εσείς ένα όμορφο και κουκλίστικο lunch box.