#MenoumeSpiti και δεν σου πετυχαίνει ο καφές; Αυτά τα λάθη κάνεις

#MenoumeSpiti και δεν σου πετυχαίνει ο καφές; Αυτά τα λάθη κάνεις

Δεν μπορείς να πετύχεις τον τέλειο φραπέ ή καφέ φίλτρου; Δες τι φταίει

Αυτές τις ημέρες #menoumeSpiti και οι περισσότερες έχουμε ξεκινήσει να πειραματιζόμαστε όχι μόνο με συνταγές μαγειρικής αλλά και ροφήματα. Προσπαθούμε να πετύχουμε τόσο το τέλειο smoothie, όσο και τον πιο γευστικό καφέ. Σαν και αυτόν που πίναμε στο γραφείο. Ή στα καφέ με την παρέα μας.

Μμμμ, και δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά. Ποια είναι τα λάθη;

Και ξεχάσαμε να σε ρωτήσουμε; Dalgona coffee εσύ δοκίμασες να φτιάξεις;

1)Δεν βρέχεις το φίλτρο καφέ

Αν πίνεις καφέ φίλτρου (ακόμη ζεστό ε;), πρέπει να βρέχεις το χάρτινο φίλτρο καφέ και να το ξεπλένεις με ζεστό νερό πριν το τοποθετήσεις. Έτσι ξεπλένεις το φίλτρο από οποιαδήποτε αρωματική ουσία μπορεί να έχει απορροφήσει. Επίσης, έτσι ανοίγεις τους πόρους του χαρτιού.

2)Δεν ακολουθείς τη σωστή αναλογία καφέ και νερού

Για στιγμιαίο κρύο καφέ, για παράδειγμα, χρειαζόμαστς 2 κουταλιές καφέ, ζάχαρη όση θες και 30 ml νερού. Και τα χτυπάμε καλά. Προσέχουμε το μίξερ να αγγίζει τον πάτο του ποτηριού και αναδεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί, όχι για χρόνο περισσότερο των 10 δευτερολέπτων.

3)Δεν καθαρίζεις συχνά την οικιακή μηχανή εσπρέσο

Ο μη τακτικός καθαρισμός της οικιακής μηχανής εσπρέσο θα έχει αρκετά αρνητικά αποτελέσματα στη γεύση του καφέ σου. Πριν φτιάξεις τον καφέ, πρέπει να καθαρίζεις πάντα το κλείστρο με μια στεγνή πετσέτα και μετά να τοποθετείς τον καφέ. Πριν τοποθετήσεις το κλείστρο στην θέση του, θα πρέπει να αφήσεις να τρέξει λίγο νερό από την κεφαλή του για να ξεπλυθεί το σημείο.