Η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ

Η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ

Μικρές συμβουλές για να φτιάχνετε τον καλύτερο καφέ.

Δεν έχει σημασία τι καφέ σας αρέσει να πίνετε: freddo, φραπέ, καπουτσίνο, τούρκικο. Η γεύση όλη βρίσκεται στον τρόπο παρασκευής του και όχι τόσο στο είδος του καφέ. Μπορείτε να γίνεται το καλύτερο μπρίκι και να λατρεύουν όλοι τον καφέ σας, ξέροντας κάποια μικρά και απλά βήματα.

Το μυστικό είναι στους κόκκους

Το μυστικό για τέλειο καφέ είναι οι φρέσκοι κόκκοι. Οι ολόκληροι κόκκοι κρατιούνται για περίπου 2 βδομάδες από την στιγμή που θα ανοιχτεί το σακουλάκι τους. Αντιθέτως ο αλεσμένος καφές κρατιέται φρέσκος για περίπου δέκα μέρες. Για αυτό να αποφεύγετε μεγάλες συσκευασίες καφέ, για να μην πετάτε καφέ που έχει λήξει.

Φυσικά και ξέρετε πως ανάλογα με τον τύπο καφέ που θέλετε να φτιάξετε πρέπει να ζητήσετε να σας τον αλέσουν και διαφορετικά. Μην διστάσετε να ζητήσετε οδηγίες στο καφεκοπτείο της γειτονιάς σας για την ποιότητα και το άλεσμα του καφέ που θα αγοράσετε.

Κρατήστε το καφέ σας σε μία αεροστεγή συσκευασία μακριά από τον ήλιο και σε δροσερό μέρος για να είναι μυρωδάτος και φρέσκος περισσότερο καιρό. Αν ο καφές σας έχει μία φρουτώδη μυρωδιά τότε ίσως δεν είναι όσο φρέσκος όσο νομίζατε.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

Όταν φτιάχνεις καφέ για κάποιον άλλον εκτός από σένα, όσο καλά και αν τον φτιάξεις αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες του για το πόσο δυνατό ή ελαφρύ τον θέλει, πόσο γλυκό, πόσο γάλα επιθυμεί, τότε δεν θα φτιάξεις ποτέ καλά καφέ. Είμαστε φειδωλοί, χρησιμοποιούμε κουταλάκι του γλυκού και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δόθηκαν χωρίς να βάζουμε δικιά μας φαντασία στην ποσότητα.

Έχει καύσωνα

Ζεσταίνω τον καφέ δεν σημαίνει ότι τον καίω κιόλας. Όταν δείτε ότι ο τούρκικος σας βγάζει φουσκάλες είναι ώρα να τον απομακρύνετε σιγά-σιγά από την εστία. Ο καμένος καφές δεν θα έχει ποτέ την σωστή γεύση και κυρίως δεν θα έχει το σωστό καϊμάκι που θα τον κάνει να ξεχωρίζει.