Ασιατική ορολογία στην κουζίνα. Μάθημα #1

Ασιατική ορολογία στην κουζίνα. Μάθημα #1

Εύκολα, γρήγορα και γευστικά ασιατικής κουζίνας για όσες δεν ξέρουν καν να τρώνε με chopsticks.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις πάει με το σύντροφο σου σένα ασιατικό εστιατόριο και δεν καταλαβαίνεις τι λέει το μενού. Παραγγέλνεις πάντα κάτι ασφαλές για να μη σε κακοχαρακτηρίσουν, αλλά μέσα θα ήθελες να ξέρεις τι λέει αυτός ο κατάλογος. Ήρθε η ώρα λοιπόν για το πρώτο μάθημα ασιατικής κουζίνας, έτσι ώστε να μπορείς να διαβάζεις το μενού κάθε ασιατικού εστιατορίου, αλλά και να αναπαράγεις τις συνταγές στο σπίτι σου.

Λαχανικά Σετσουάν: Μην σε τρομάζουν οι μεγαλοστομίες και οι φανφάρες της λέξης. Πρόκειται απλά για λαχανικά κονσέρβας, συνήθως τουρσί. Αν περίμενες να φας φρέσκα σε κινέζικο, σώθηκες.

Σιιτάκε: Μην τα φοβάσαι τα φαγητά των Ασιατών, ακόμα και αν ακούγονται σαν αντιβιοτικό. Τα σιιτάκε είναι είδος αποξηραμένου μανιταριού που έχει τη γεύση κρέατος, αλλά δεν είναι. Ενδείκνυται και για γυναίκες-χορτοφάγους.

Σάκε: Το ακούς χρόνια ως το εθνικό ποτό των Ιαπώνων, αλλά ποτέ δεν κατάλαβες τι είναι όσο και να ήπιες. Η απάντηση λοιπόν είναι πες το σάκε είναι κρασί από ρύζι, που σερβίρεται ζεστό ή κρύο.