Το κοκτέιλ με μέντα του Orlando Bloom

Το κοκτέιλ με μέντα του Orlando Bloom

Φαντάσου να κάθεσαι στον καναπέ σου και περιμένεις υπομονετικά τον καλό σου να σου φτιάξει ένα ποτό. Και εκεί που περιμένεις «τσουπ» στην θέση του καλού σου εμφανίζεται ο Orlando Bloom και σε κερνάει ένα ποτήρι από το αγαπημένο του κοκτέιλ. Μα, θα μπορούσες ποτέ να του αρνηθείς;

Όχι, ο Orlando δεν θα χωρίσει την καλή του για να έρθει σε ένα, ας είμαστε ρεαλιστές, όμως μπορεί μια κοπέλα να φαντάζεται και ελπίζει σε θαύματα –ναι, σε καθησυχάζω- μπορεί.

Υλικά

1 ματσάκι φύλλα μέντας

Τριμμένο πάγο

2 κουτ. σούπας σιρόπι μέντας

2 κουτ. σούπας νερό

50γρ. καλής ποιότητας ουίσκυ

Εκτέλεση

1.Σε ένα shaker για κοκτέιλ βάλτε λίγα φύλλα μέντας και πιέστε τα με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσουν. Γεμίστε το ½ του shaker με τριμμένο πάγο. Προσθέστε το σιρόπι μέντας, το νερό και το ουίσκυ. Χτυπήστε το καλά να αναμειχτούν τα υλικά και αφήστε το λίγο παγώσει.

Για το σιρόπι μέντας

1 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη

1 κούπα νερό

1 ματσάκι φύλλα μέντας

1.Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό να πάρει μία βράση. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και βγάλτε τα φύλα μέντας. Πολτοποιήστε τα φύλλα σε ένα γουδί και βάλτε τα πάλι στο σιρόπι.

2.Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Στη συνέχεια απομακρύνετε τα φύλλα μέντας και αφήστε το πάλι στο ψυγείο. Θα σας κρατήσει για αρκετές εβδομάδες.